Σε θέση μάχης ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα στο Κίεβο, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν

Ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα εισέρχονται στο Κίεβο για να το υπερασπιστούν έναντι των ρωσικών στρατευμάτων που πλησιάζουν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με το BBC, μαύρος καπνός εθεάθη στην ανατολική πλευρά του ποταμού Δνείπερου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. 

Νωρίτερα, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι η πόλη «έχει εισέλθει σε αμυντική φάση». Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι «πυροβολισμοί και εκρήξεις ηχούν σε ορισμένες γειτονιές που έχουν ήδη εισέλθει σαμποτέρ. Ο εχθρός θέλει να γονατίσει την πρωτεύουσα και να μας καταστρέψει.»

Παράλληλα, η κυβέρνηση κάλεσε τον λαό του Κιέβου να κάνει ό,τι μπορεί για να αντισταθεί στα ρωσικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής μολότοφ και της ανάληψης όπλων.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέλαβε αεροδρόμιο έξω από το Κίεβο

Από την πλευρά του, ο ρωσικός στρατός είπε ότι απέκλεισε το Κίεβο από τη δυτική πλευρά και κατέλαβε το στρατηγικό αεροδρόμιο Γκοστόμελ έξω από την πρωτεύουσα, ανέφερε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ είπε επίσης ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι από ουκρανικές ειδικές μονάδες σκοτώθηκαν, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επαληθευτεί.

Όπως αναφέρει το Associated Press, το αεροδρόμιο έχει μακρύ διάδρομο προσγείωσης που επιτρέπει την προσγείωση μεταφορικών αεροπλάνων βαρέως τύπου, πράγμα που σημαίνει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να μεταφέρει στρατεύματα απευθείας στα περίχωρα του Κιέβου. Το Γκοστόμελ βρίσκεται μόλις 7χλμ. βορειοδυτικά της πόλης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση κάλεσε τον λαό του Κιέβου να κάνει ό,τι μπορεί για να αντισταθεί στα ρωσικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής μολότοφ και της ανάληψης όπλων.

Πηγή: skai.gr