Ουκρανός πρέσβης στην Αθήνα: Δεν υπάρχει καμία σκέψη να παραδοθούμε- Πόλεμος προπαγάνδας από τη Ρωσία

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη να παραδοθούμε», δήλωσε ο Ουκρανός πρέσβης στην Αθήνα, Σεργκίι Σουτένκο, κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.  Όπως είπε, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα του, αλλά υπάρχει το ηθικό για να συνεχίσουν να πολεμούν οι Ουκρανοί πολίτες. 

Παράλληλα, ο κ. Σουτένκο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αντίδραση των Δυτικών και κυρίως των Ευρωπαίων σημειώνοντας ότι «περιμέναμε πιο γρήγορη αντίδραση και πιο αποφασιστικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας». 

Μάλιστα, εστίασε στις κινήσεις της Μόσχας κάνοντας λόγο για «πόλεμο προπαγάνδας», ενώ επισήμανε πως ο Πούτιν κατά το διάγγελμά του δε χρησιμοποίησε καν ως επιχείρημα την ένταξη στο ΝΑΤΟ, που μέχρι τότε έλεγε ότι ήταν η βασική αιτία για την εισβολή. 

«Επί 45 λεπτά μιλούσε για το ότι ήταν ένα λάθος του Λένιν η δημιουργία του ουκρανικού κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι οι πραγματικοί σκοποί αυτής της εισβολής ήταν διαφορετικοί.

Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η βοήθεια από την Ελλάδα και τις άλλες χώρες προς την Ουκρανία, αλλά ζήτησε επιτάχυνση στη διαδικασία επιβολής κυρώσεων. 
 

Πηγή: skai.gr