«Φύγετε άμεσα»: Έκκληση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο προς τους Αμερικανούς

Σε μια προειδοποίηση ασφαλείας που δημοσιεύτηκε τη νύχτα, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο κάλεσε ξανά τους πολίτες των ΗΠΑ στην Ουκρανία να «αναχωρήσουν αμέσως εάν είναι ασφαλές να το κάνουν χρησιμοποιώντας οποιεσδήποτε εμπορικές ή άλλες ιδιωτικές διαθέσιμες επιλογές επίγειας μεταφοράς», σύμφωνα με το CNN. 

Πρόσθεσε δε ότι όσοι παραμείνουν «θα πρέπει να έχουν αυξημένη προσοχή λόγω της πιθανότητας ενεργού μάχης, εγκληματικότητας και πολιτικής αναταραχής».

«Οι πολίτες που παραμένουν στην Ουκρανία θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης για πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή των συνθηκών ασφαλείας και τις ειδοποιήσεις για καταφύγιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία «ιδιαίτερα ασταθή», προειδοποιώντας ότι «οι συνθήκες μπορεί να επιδεινωθούν χωρίς προειδοποίηση» και σημείωσε ότι «στις 24 Φεβρουαρίου, οι δυνάμεις της Ρωσίας επιτέθηκαν σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας και η ουκρανική κυβέρνηση έκλεισε τον εναέριο χώρο της στις εμπορικές πτήσεις λόγω των στρατιωτικών ενεργειών».

«Μάθετε τη θέση του πλησιέστερου καταφυγίου ή προστατευμένου χώρου. Σε περίπτωση πυρκαγιάς όλμων ή/και ρουκετών, ακολουθήστε τις οδηγίες των τοπικών αρχών και αναζητήστε αμέσως καταφύγιο», ανέφερε η προειδοποίηση.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει πλέον διπλωματική παρουσία εντός της Ουκρανίας, καθώς η μικρή ομάδα διπλωματών που είχαν απομείνει μεταφέρθηκε από το Lviv στην Πολωνία.

Πηγή: skai.gr