Νοσοκομείο Παίδων Μαριούπολη: 17 τραυματίες έως στιγμής από το ρωσικό βομβαρδισμό λέει το Κίεβο– Δείτε συγκλονιστικό βίντεο

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από ρωσική αεροπορική επιδρομή που φέρεται να έπληξε νοσοκομείο παίδων και μαιευτήριο στην Μαριούπολη το απόγευμα, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ντόνετσκ της Ουκρανίας. 

Μερικοί από τους τραυματίες περιλαμβάνουν επίτοκες, δήλωσε ο περιφερειάρχης Παύλο Κυριλένκο. Κατηγόρησε τη Ρωσία ότι πραγματοποίησε το χτύπημα κατά τη διάρκεια μιας συμφωνημένης περιόδου κατάπαυσης του πυρός που είχε  ως σκοπό να επιτρέψει την εκκένωση αμάχων από την πολιορκημένη νότια πόλη. 

Σε νέο συγκλονιστικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα διακρίνονται τραυματίες που μεταφέρονται έξω από το νοσοκομείο παίδων. 
 

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους σε αυτό που αποκαλεί «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολίασε την είδηση ότι ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη καταστράφηκε ολοσχερώς από ρωσικούς βομβαρδισμούς. "Έχετε δύναμη αλλά φαίνεται να χάνετε ανθρωπιά" ήταν μεταξύ άλλων το μήνυμά του στη Δύση. 

O σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Μιχαήλ Ποντολιάκ κατήγγειλε ότι έγκυες και  παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. 

Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης ισχυρίστηκε ότι 1.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην υπό ρωσική πολιορκία πόλη. 

Από πλευράς του, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε νωρίτερα τη Ρωσία ότι κρατά ομήρους 400.000 κατοίκους της Μαριούπολης, βομβαρδίζοντας τη νότια ουκρανική πόλη-λιμάνι, παρά τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ασφαλούς ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους αμάχους.

"Σχεδόν 3.000 νεογέννητα μωρά στερούνται φαρμάκων και τροφίμων", έγραψε στο Twitter. "Η Ρωσία συνεχίζει να κρατά ομήρους πάνω από 400.000 ανθρώπους στη Μαριούπολη, εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια και την εκκένωση. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται".

Πηγή: skai.gr