Η κατάσταση του πολέμου: Στην Ουκρανία το 92% των ρωσικών δυνάμεων που είχαν καθοριστεί για την εισβολή

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το πώς βλέπουν οι ΗΠΑ τις κύριες εξελίξεις την ένατη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το BBC ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η Ρωσία έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 500 πυραύλους από την έναρξη της εισβολής και το 92% της προκαθορισμένης πολεμικής ισχύος της Ρωσίας για την εισβολή βρίσκεται πλέον εντός της Ουκρανίας. Ωστόσο, η ρωσική πολεμική αεροπορία δεν έχει πάρει ακόμα τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας.

Ο κύριος άξονας των ρωσικών δυνάμεων βόρεια του Κιέβου παραμένει ακόμα περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν περίπου 10 χιλιόμετρα από τα κέντρα των πόλεων του Τσερνιχίφ και του Χαρκόβου.

Στο νότο, εξακολουθούν να παρατηρούνται σφοδρές μάχες στη Χερσώνα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει περιέλθει στον έλεγχο της Ρωσίας. Διεξάγοντα μάχες μέσα στο Μικολάιβ, στα βορειοανατολικά της Οδησσού.

Παρά τις αντίθετες αναφοές, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι Ρώσοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα τη Μαριούπολη - αλλά η Μόσχα σκοπεύει να περικυκλώσει την πόλη από βορρά και από τα παράλια.
 

Πηγή: skai.gr