Προειδοποίηση G7 σε Ρωσία: Οι υπεύθυνοι των στρατιωτικών επιθέσεων σε αμάχους θα λογοδοτήσουν

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) ανεπτυγμένων οικονομιών διεμήνυσαν την Παρασκευή ότι οι υπεύθυνοι για τις ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους, μετά από πολυάριθμες αναφορές για χρήση βομβών διασποράς και άλλων απαγορευμένων πυρομαχικών. 

Σε κοινή δήλωσή τους μετά τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες το απόγευμα, οι υπουργοί δήλωσαν ότι «ανησυχούν βαθύτατα για τον καταστροφικό φόρο αίματος που επήλθε από τα συνεχιζόμενα πλήγματα της Ρωσίας εναντίον του άμαχου πληθυσμού των πόλεων της Ουκρανίας». 

Τονίζουν ότι «οι αδιάκριτες επιθέσεις απαγορεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «οι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της αδιάκριτης χρήσης όπλων εναντίον αμάχων θα λογοδοτήσουν». 

Στο πλαίσιο αυτό, οι ΥΠΕΞ προειδοποίησαν τη Ρωσία και για περαιτέρω κυρώσεις, λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε περαιτέρω αυστηρές κυρώσεις ως απάντηση στη ρωσική επιθετικότητα, που επέτρεψε το καθεστώς Λουκασένκο στη Λευκορωσία. Προτρέπουμε τη Ρωσία να σταματήσει τις επιθέσεις της ειδικά σε άμεση γειτνίαση με τους πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας».
 

Πηγή: skai.gr