Κλείσιμο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο δραματικό μήνυμα Ζελένσκι-Το Κρεμλίνο μπλοκάρει Facebook και Twitter στην Ρωσία-Live όλες οι εξελίξεις

«Στηρίξτε την Ουκρανία. Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Αν κερδίσουμε και είμαι σίγουρος γι' αυτό, θα είναι πράγματι μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία», προειδοποίησε ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του που προβλήθηκε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις μέσω γιγαντοοθονών που είχαν τοποθετηθεί σε πολλές πόλεις του κόσμου.

Την ίδια ώρα το Κρεμλίνο σε μια προσπάθεια να περιορίσει την πρόσβαση των Ρώσων πολιτών στις πηγές πληροφόρησης, αποφάσισε σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ να μπλοκάρει τόσο το Facebook όσο και το Twitter.

Παράλληλα, εφιαλτική ήταν η αποκάλυψη στην οποία προέβησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συγκλήθηκε εκτάκτως για να εξετάσει για το θέμα σχετικά με την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίσια. «Ο κόσμος απέτρεψε οριακά μια πυρηνική καταστροφή» επισήμανε την Παρασκευή η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη

Οι ρωσικές δυνάμεις επελαύνουν στα νότια της Ουκρανίας, πολιορκούν τη Μαριούπολη και το Νικολάεφ με ορατό πλέον να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο προς τη Μαύρη Θάλασσα, με την εξαίρεση της Οδησσού. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του  με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε γνωστό ότι έχει προγραμματισθεί νέος γύρος διαπραγματεύσεων το σαββατοκύριακο.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε ότι ξεκίνησε και πάλι βομβαρδισμός στο Κίεβο. 

Μέσα σ' αυτό το κλίμα ράλι κάνει η τιμή του φυσικού αερίου που περίπου στις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής είχε εκτοξευτεί στα 208 ευρώ.

Παρακαλώ περιμένετε...