Κλείσιμο

Απειλεί πάλι ο Λαβρόφ: Δεν θεωρούμε ότι πολεμούμε το ΝΑΤΟ, αυτό θα αύξανε τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου

Νέες έμμεσες απειλές για πυρηνικό πόλεμο απηύθυνε την Παρασκευή η Μόσχα διά του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. 

«Η Ρωσία δεν θεωρεί ότι βρίσκεται σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ για την Ουκρανία, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα αύξανε τους κινδύνους ενός πυρηνικού πολέμου, δήλωσε χαρακτηριστικά  ο Λαβρόφ, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο RIA.

«Η Ρωσία δεν θεωρεί ότι βρίσκεται σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ, κατηγορεί την Ουκρανία για τελματωμένες ειρηνευτικές συνομιλίες» δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ η Ουκρανία ευθύνεται για τις τελματωμένες ειρηνευτικές συνομιλίες καθώς το Κίεβο έχει «μεταβαλλόμενες διαπραγματευτικές θέσεις». 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε από πλευράς του ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τερματιστούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, επισημαίνοντας την οργή του ουκρανικού λαού για τις φρικαλεότητες των ρωσικών στρατευμάτων, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Ο (ουκρανικός) λαός θέλει να τους σκοτώσει. Όταν υπάρχει τέτοιου είδους στάση, είναι δύσκολο να μιλήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι σύμφωνα με το Interfax.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν πάντως ότι υφίσταται απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων εκ μέρους της Ρωσίας, παρά την πρόσφατη κλιμάκωση της ρητορικής από τη Μόσχα, ανέφερε σήμερα Παρασκευή ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμυντικού τομέα.

Πηγή: skai.gr