Παρίσι μετά τις επαφές Μακρόν - Πούτιν: Δεν διαφαίνεται συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Δεν διαφαίνεται συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο των Ηλυσίων αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησε χωριστά με τους Ρώσους και Ουκρανούς ομολόγους του σήμερα Τρίτη. 

«Προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά ο Πρόεδρος [Μακρόν] παραμένει πεπεισμένος για την ανάγκη να συνεχίσει τις προσπάθειές του», ανέφερε το Ελιζέ.  

«Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την κατάπαυση του πυρός και τις διαπραγματεύσεις καλής πίστης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας» τονίζει το Παρίσι.  

Σύμφωνα με το Ελιζέ η επικοινωνία μεταξύ του Μακρόν και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν διήρκεσε περίπου μια ώρα. 

Από τότε που ξέσπασε για πρώτη φορά ο πόλεμος, στις 24 Φεβρουαρίου, ο Μακρόν διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας τόσο με τον Πούτιν όσο και με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Συμπεριλαμβανομένων των σημερινών τηλεφωνημάτων, ο Μακρόν έχει μιλήσει με τον Πούτιν οκτώ φορές και με τον Ζελένσκι 17 φορές από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με υπολογισμούς του CNN.

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, και αυστηροποίηση των υφιστάμενων, θα επιβάλουν ο Τζο Μπάιντεν και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του αμερικανού προέδρου στις Βρυξέλλες, προανήγγειλε σήμερα Τρίτη ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναχωρεί αύριο, Τετάρτη, για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει επαφές με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, τους ηγέτες της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: skai.gr