Κρεμλίνο: Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά «μόνο εάν απειληθεί η ύπαρξή της»

«Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά μόνο εάν απειληθεί η ίδια η ύπαρξή της» δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε ότι ο στόχος της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι η κατάληψη της χώρας, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. 

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επέμεινε επίσης σύμφωνα με το TASS, πως «κανείς δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι η ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’ στην Ουκρανία θα διαρκούσε μόνο μερικές ημέρες και η εκστρατεία εξελίσσεται βάσει σχεδίου. 

Σημειώνεται ότι ενόψει του ταξιδιού του προέδρου Μπάιντεν στην Ευρώπη, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν ρωτήθηκε για το πώς αξιολογεί τη ρωσική πυρηνική απειλή, και σχολίασε ότι ο κ. Πούτιν ήταν αυτός που προκάλεσε το θέμα με την αναφορά του στην αρχή της σύγκρουσης. Τόνισε ότι πρέπει να ανησυχούμε, και ότι οι Αμερικανοί το παίρνουν όσο πιο σοβαρά γίνεται. Δεν έχουν αλλάξει βέβαια τη δική τους κατάσταση συναγερμού διευκρίνισε, αλλά πρόσθεσε ότι παρακολουθούν συνεχώς το θέμα και θα το συζητήσουν με τους Ευρωπαίους εταίρους. 

Οι συνέπειες της επιθετικότητας του Πούτιν κατά της Ουκρανίας εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την Ευρώπη, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Φόρουμ.

«Η Ουκρανία είναι ο σιτοβολώνας του κόσμου, παρέχοντας πάνω από τις μισές προμήθειες σίτου στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα. Καθώς οι ανθρωπιστικές ανάγκες βρίσκονται ήδη στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ο πόλεμος του Κρεμλίνου απειλεί την επισιτιστική ασφάλεια σε όλο τον κόσμο», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Πηγή: skai.gr