Κλείσιμο

Κίεβο: Η Ρωσία θέλει να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο- Πυραυλικές επιθέσεις στο Λβιβ- Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει εισέλθει στην 32η ημέρα της και περισσότεροι από 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

«Η Ρωσία προσπαθεί να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο για να δημιουργήσει μια περιοχή που ελέγχεται από τη Μόσχα, αφού δεν κατάφερε να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Σημείωσε δε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια προσπάθεια δημιουργίας Βόρειας και Νότιας Κορέας στην Ουκρανία, είπε ο Kyrylo Budanov, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία θα ξεκινήσει σύντομα ανταρτοπόλεμο στα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη.

Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις από τον πόλεμο:

  • Οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία περιλάμβαναν πυραύλους στη δυτική πόλη Λβιβ, ενώ συνελήφθη ένας ύποπτος για κατασκοπεία. 
  • Η Ουκρανία και η Ρωσία συμφώνησαν για δύο «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» για την εκκένωση αμάχων από τις περιοχές της πρώτης γραμμής σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας στους ανθρώπους να φύγουν με ιδιωτικό αυτοκίνητο από την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν την «πλήρους κλίμακας ένοπλη επιθετικότητά τους», ενώ η Ουκρανία απέκρουσε επτά επιθέσεις στις ανατολικές περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
  • Η Ουκρανία είπε ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να καταστρέφει ουκρανικές αποθήκες καυσίμων και τροφίμων.
  • Έξι πύραυλοι κρουζ έπληξαν χθες το Λβιβ, μόλις 40 μίλια από τα πολωνικά σύνορα, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
  • Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ρώτησε αν η Δύση εκφοβίστηκε από τη Ρωσία και απαίτησε να παράσχουν το 1% του στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία.
  • Το Τσέρνιχιβ έχει 44 βαριά τραυματίες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, οι οποίοι δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλη πόλη για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς η πόλη έχει αποκοπεί από τις ρωσικές δυνάμεις.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν χασάπη που "δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία" χθες μετά τη συνάντησή του με Ουκρανούς πρόσφυγες στην Πολωνία.
Πηγή: skai.gr