32η μέρα πολέμου στην Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα στη Λβιβ- Μήνυμα Ζελένσκι- Οι τελευταίες εξελίξεις

Μαίνονται για 32η ημέρα οι μάχες στην Ουκρανία. 

Πεδίο σφοδρών βομβαρδισμών έγινε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας το Χάρκοβο, όπου αργά χθες το βράδυ, ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα πυρηνικό ερευνητικό κέντρο.

Νωρίτερα χθες, στην πόλη Λβιβ, βομβαρδίστηκαν μία αποθήκη καυσίμων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι καταρρίφθηκε χθες το βράδυ ρωσικός πύραυλος στο Βολίν, βόρεια της Λβιβ, ενώ αποθήκες πετρελαίου χρτυπήθηκαν και στο Ρίβνεο.

Υπό ρωσικό έλεγχο έχει τεθεί, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές και η πόλη Σλάβουτιτς, όπου διαμένει το προσωπικό του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 3 νεκρούς.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι και η κατάσταση στην πολιουρκούμενη πόλη Τσερνίχιβ, όπου 130.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι ενώ 44 έχουν τραυματιστεί βαριά και δεν μπορούν να τους μεταφέρουν εκτός της πόλης για να τους παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη. 

Στο διπλωματικό πεδίο: 

  • Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε στην Ευρώπη ότι διακυβεύεται η ασφάλεια της και την κάλεσε να στείλει όπλα στην Ουκρανία
  • Ο Μπάιντεν προσφέρει περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, ενώ αποκάλεσε «χασάπη» τον Πούτιν τονίζοντας ότι δεν πρέπει να παραμείνει άλλο στην εξουσία. 
  • Η Ρωσία επαναβεβαιώνει το δικαίωμα χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία
  • Ρώσοι στρατιώτες απελευθερώνουν τον δήμαρχο της πόλης και συμφωνούν να φύγουν μετά τις διαδηλώσεις
  • Η Ρωσία μειώνει τις φιλοδοξίες της, αλλά ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει
     
Πηγή: skai.gr