Προειδοποίηση Λονδίνου: Η Ρωσία «πιο κοντά» στον πόλεμο με την Ουκρανία

Η Ρωσία είναι «πιο κοντά» στον πόλεμο με την Ουκρανία, καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει στρατεύματα, προειδοποίησε, μιλώντας στο Sky News ο βρετανός υφυπουργός Άμυνας Τζέιμς Χίπι. 

«Δυστυχώς, παρά το μήνυμα του Κρεμλίνου ότι τα στρατεύματα επρόκειτο να αρχίσουν να αναχωρούν από τα ουκρανικά σύνορα, τις τελευταίες 48 ώρες είδαμε το αντίθετο, και περισσότερα στρατεύματα εξακολουθούν να φτάνουν», είπε. 

«Υπήρξε μια ανώνυμη ενημέρωση από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι έφτασαν ακόμη 7.000 στρατιώτες- αυτό δεν είναι απαραίτητα ένας αριθμός που αναγνωρίζουμε εδώ στο Λονδίνο, αλλά σίγουρα καταδεικνύει  ότι περισσότερα στρατεύματα πλησιάζουν τα σύνορα με την Ουκρανία, χτίζονται γέφυρες, νοσοκομεία εκστρατείας, και όλα αυτά νομίζω ότι είναι αρκετά ανησυχητικά και επισημαίνουν το επικείμενο, αν όχι το αναπόφευκτο (του πολέμου)» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βρετανός υφυπουργός. 

Η συνεχιζόμενη αντιρωσική υστερία στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπει στους αξιωματούχους των ΗΠΑ να δουν αντικειμενικά την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, υποστήριξε χθες Τετάρτη η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον σε μια ειρωνική ανακοίνωσή της. 

Διαψεύδουν πάντως τους ισχυρισμούς της Μόσχας για απόσυρση στρατευμάτων γύρω από την Ουκρανία, νέες δορυφορικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι νέες δορυφορικές εικόνες της ιδιωτικής εταιρείας Maxar των τελευταίων 48 ωρών συνεχίζουν να δείχνουν αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία, την Κριμαία και τη δυτική Ρωσία. 

Την ίδια στιγμή, νέο ρωσικό βίντεο δείχνει στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό να επιστρέφουν στις μόνιμες βάσεις τους μετά το πέρας γυμνασίων. Η τοποθεσία του βίντεο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας δεν αναφέρεται πουθενά. 
 

Πηγή: news.sky.com