«Επιφυλακτική» η Βρετανία έναντι των ρωσικών δηλώσεων περί αποκλιμάκωσης

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός 

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ρααμπ δήλωσε σε πρωινές συνεντεύξεις ότι το Λονδίνο διατηρεί επιφυλακτική στάση έναντι των ρωσικών δηλώσεων περί αποκλιμάκωσης της δραστηριότητας γύρω από το Κίεβο.

«Κρίνουμε τη ρωσική στρατιωτική αποστολή από τις ενέργειές της, όχι μόνο από τα λόγια της», είπε ο κ. Ράαμπ, επαναλαμβάνοντας στην ουσία τη χθεσινή αντίδραση του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Υπάρχει προφανώς κάποια επιφυλακτικότητα, ότι (η Ρωσία) θα ανασυνταχθεί και θα επιτεθεί ξανά αντί να εμπλακεί σοβαρά στη διπλωματία», πρόσθεσε ο Βρετανός αναπληρωτής Πρωθυπουργός.

«Ασφαλώς η πόρτα της διπλωματίας θα μένει πάντα ανοιχτή, αλλά δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να εμπιστεύεται όσα βγαίνουν από το στόμα της πολεμικής μηχανής του Πούτιν», τόνισε.

Ο κ. Ράαμπ χαρακτήρισε επίσης «ανησυχητικό σημάδι» την πληροφορία περί στρατολόγησης μισθοφόρων της ομάδας Wagner από τη Ρωσία, αν και πρόσθεσε πως δείχνει επίσης πιθανότατα την αδυναμία των δικών της επαγγελματιών στρατιωτών.

«Σίγουρα η ρωσική πολεμική μηχανή, που είχε μια πολύ τρομακτική φήμη, έχει αποδειχθεί ότι παραπαίει, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της επιχείρησης», κατέληξε ο Ντόμινικ Ράαμπ.
 

Πηγή: skai.gr