Κλείσιμο

Και οι ακτιβιστές του «Just Stop Oil» θα μποϊκοτάρουν τη στέψη του βασιλιά Καρόλου – Θέλουν να καταστρέψουν την τελετή

Οι αρχές έχουν ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν και μια ακόμη «απειλή» από έναν συνασπισμό αριστερών ομάδων, με επικεφαλής την Extinction Rebellion (XR), που θα κατακλύσει το κεντρικό Λονδίνο με 30.000 υποστηρικτές αυτό το Σαββατοκύριακο

Ένας ακτιβιστής της οργάνωσης «Just Stop Oil» δήλωσε ότι τα μέλη της θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να καταστρέψουν την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, χωρίς βία. 

Ο διαδηλωτής James Skeet ρωτήθηκε στην εκπομπή «Good Morning Britain» αν θα έκαναν κάτι ανατρεπτικό όπως, για παράδειγμα, να πετάξουν ένα αντικείμενο στην άμαξα του Καρόλου και της Καμίλα. Ο ακτιβιστής δεν απέκλεισε μια διαμαρτυρία της οργάνωσης. Να θυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν, η οργάνωση προκάλεσε το απόλυτο χάος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ.

«Η Just Stop Oil θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο -χωρίς βία- στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου. Θα κάνουμε ό,τι είναι μη βίαιο, αλλά απαραίτητο για να σωθούμε», ανέφερε ο ίδιος.  

Μια άλλη εκπρόσωπος της οργάνωσης «Just Stop Oil», η Άννα Χόλαντ, ρωτήθηκε σήμερα το πρωί στο «GB News» αν η ομάδα θα «διαταράξει» τη στέψη του Καρόλου. Η Holland, με έδρα το Νιούκαστλ, απάντησε: «Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν λέτε ότι η τακτική της ‘’Just Stop Oil’’ δεν αποδίδει, το γεγονός ότι μας άρεσε μια ανάρτηση στο Twitter έχει γίνει εθνική είδηση. Αν αυτό δεν δείχνει ότι η αναστάτωσή μας έχει αποτέλεσμα - βάζουμε την κλιματική κρίση στο επίκεντρο της συζήτησης - δεν ξέρω τι μπορεί να το κάνει».

Η οργάνωση «Just Stop Oil», η οποία βρισκόταν πίσω από τη διαμαρτυρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ δεν αποκαλύπτει ποτέ εκ των προτέρων τα «χτυπήματά» της, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι η στέψη μπορεί τώρα να βρίσκεται στο στόχαστρό της.

Διαβάστε σχετικά: Ομάδα κατά της μοναρχίας σχεδιάζει να τα κάνει όλα μπάχαλο στη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ομάδα έκανε «like» σε μια ανάρτηση στο Twitter με έναν χάρτη της διαδρομής για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου. Και η ομάδα κατά της μοναρχίας, η «Republic», αποκάλυψε επίσης σχέδια διαμαρτυρίας για τη στέψη στην αρχή και στο τέλος της διαδρομής. Περίπου 1.000 ακτιβιστές αναμένεται να κατέβουν στην περιοχή γύρω από το Αββαείο του Ουέστμινστερ και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, κρατώντας πλακάτ που θα γράφουν: «Δεν είσαι ο βασιλιάς μας». Η «Republic» υποστήριξε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις ότι η διαμαρτυρία της «δεν θα παρεμποδιστεί από τη Μητροπολιτική Αστυνομία».

Ωστόσο, ο Gareth Johnson, βουλευτής των Συντηρητικών δήλωσε: «Η στέψη του βασιλιά είναι μια στιγμή που όλη η χώρα πρέπει να ενωθεί για να γιορτάσει. Οποιαδήποτε οργάνωση προσπαθεί να τη χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία για διαμαρτυρίες και αναστάτωση, το μόνο που θα κάνει είναι να δημιουργήσει οργή εναντίον της.

Ο κόσμος ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, αλλά η φανατική συμπεριφορά των διαδηλωτών, που διαταράσσει μια από τις μεγαλύτερες παραδόσεις της χώρας μας θα απομακρύνει τον κόσμο από τον περιβαλλοντισμό».

Οι αρχές έχουν ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν και μια ακόμη «απειλή» από έναν συνασπισμό αριστερών ομάδων, με επικεφαλής την Extinction Rebellion (XR), που θα κατακλύσει το κεντρικό Λονδίνο με 30.000 υποστηρικτές αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: skai.gr