Ο Νετανιάχου έξω από τη Λωρίδα της Γάζας: «Το επόμενο στάδιο έρχεται»- Δείτε βίντεο

Ο Νετανιάχου ακούγεται να ρωτά τους φαντάρους: «Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Το επόμενο στάδιο έρχεται».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε σήμερα Ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί έξω από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το γραφείο του, δίνοντας στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από τη συνάντηση αυτήν.

Ο Νετανιάχου ακούγεται να ρωτά τους φαντάρους: «Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Το επόμενο στάδιο έρχεται».

Δεν έκανε καμία άλλη διευκρίνιση στο βίντεο αυτό, που δείχνει μόνο τους στρατιώτες να κουνούν καταφατικά το κεφάλι, απαντώντας στην ερώτησή του.

Εντωμεταξύ, έληξε το τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού προς τον άμαχο Παλαιστίνιο πληθυσμό να μετακινηθεί προς τη νότια πλευρά της Λωρίδας της Γάζας, την ώρα που χιλιάδες κάτοικοι της πόλης, υπακούοντας στην εντολή κατευθύνονται όπως μπορούν σε πιο ασφαλείς τοποθεσίες. 

Παράλληλα, σε άλλη εξέλιξη το Ισραήλ έδωσε στην παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο νέα διορία, η οποία εξέπνευσε, για την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κοντς στην Πόλη της Γάζας μέχρι τις 16.00 σήμερα Σάββατο, ώρα Ελλάδας.

Η Ερυθρά Ημισέληνος ωστόσο είπε ότι δεν μπορεί να εκκενώσει το νοσοκομείο επειδή είναι υποχρεωμένη, με βάση την ανθρωπιστική εντολή της, να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στους ασθενείς και τους τραυματίες

Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί το δράμα που εξελίσσεται στην περιοχή της Γάζας με τις τελευταίες εξελίξεις να δείχνουν πως επίκειται μία χερσαία επίθεση του Ισραήλ.

Νωρίτερα, με νέο τελεσίγραφο οι Ισραηλινές Δυνάμεις είχαν ανοίξει παράθυρο διαφυγής ανάμεσα στις 10:00 και έως τις 16:00, για την «ασφαλή μετακίνηση» των Παλαιστινίων από τον βορρά προς το νότο, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των IDF.

Σε tweet στην πλατφόρμα X ο εκπρόσωπος έγραψε στα αραβικά:

«Μια σημαντική ανακοίνωση προς τους κατοίκους της πόλης της Γάζας. Τις τελευταίες ημέρες, σας ζητήσαμε να εγκαταλείψετε την πόλη της Γάζας προς τα νότια για να διαφυλάξετε την ασφάλειά σας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι IDF θα επιτρέψει την κίνηση στους αναφερόμενους δρόμους χωρίς κανένα κακό μεταξύ των ωρών 10:00-16:00. Για την ασφάλειά σας, επωφεληθείτε από τον σύντομο χρόνο για να μετακινηθείτε νότια - από το Beit Hanoun στο Khan Yunis.

Στο μεταξύ, «το πράσινο φως» για να επιτραπεί στους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω του μεθοριακού περάσματος της Ράφα έδωσαν σήμερα Ισραήλ και Αίγυπτος, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο χώρες, που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, συμφώνησαν να παραμείνει ανοικτή αυτή η μοναδική μεθοριακή διάβαση μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας από τις 12.00 σήμερα μέχρι τις 17.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε ο αξιωματούχος που συνοδεύει τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν στην περιοδεία του σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενθάρρυνε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη Γάζα να μετακινηθούν νοτιότερα, προς τη μεθοριακή διάβαση της Ράφα, ώστε να είναι έτοιμοι για το πιθανό άνοιγμά της προς την Αίγυπτο.

Πηγή: skai.gr