Ο γιος του Πριγκόζιν επιδιώκει να πάρει τον έλεγχο της Wagner

Ειδικότερα, ο Πάβελ Πριγκόζιν φέρεται να διαπραγματεύεται με τη ρωσική εθνοφρουρά, Ροσγκβάρντια, για την επανένταξη της Wagner στον πόλεμο στην Ουκρανία

Τον έλεγχο της Wagner φέρεται να επιδιώκει να πάρει ο 25χρονος γιος του Πριγκόζιν, Πάβελ Πριγκόζιν,Yevgeny Prigozhin, σύμφωνα με το αμερικανικό thinktank ISW.

Ειδικότερα, ο Πάβελ Πριγκόζιν φέρεται να διαπραγματεύεται με τη ρωσική εθνοφρουρά, Ροσγκβάρντια, για την επανένταξη της Wagner στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, επικαλούμενο πληροφορίες από κανάλι στο Telegram που συνδέεται με την ομάδα.

Η κίνηση αυτή θα παράσχει μία «εναλλακτική» λύση σε ό,τι αφορά την ηγεσία της Wagner στον διοικητή της Αντρέι Τρόσεφ, ο οποίος έχει εγγραφεί στο υπουργείο Άμυνας και έχει την στήριξη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ένα ποσοστό των μαχητών της Wagner προτιμά να συσπειρωθεί γύρω από μια εναλλακτική λύση που συνδέεται με τον Πριγκόζιν αντί του Κρεμλίνου και του Τρόσεφ που είναι ευθυγραμμισμένος με το Υπουργείο Εξωτερικών», ανέφερε η ISW.

Η Ροσγκβάρντια υπάγεται άμεσα στην προεδρική διοίκηση, γεγονός που καθιστά αξιοσημείωτη τη «δημόσια επιδοκιμασία του Τρόσεφ από τον Πούτιν και την υποταγή της Wagner στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών», αναφέρουν οι αναλυτές.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών θα έπρεπε να παράσχει τον εξοπλισμό και τις προμήθειες για την ανασύσταση μιας μεγάλης δύναμης υπό την Ροσγκβάρντια σε κάθε περίπτωση, αφού η Ροσγκβάρντια δεν έχει την υλικοτεχνική υποδομή για να το κάνει από μόνη της».

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή του ISW που βρίσκεται κοντά στη Wagner, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Πάβελ Πριγκόζιν και της εθνικής φρουράς περιλαμβάνουν τη διατήρηση του ονόματος της παραστρατιωτική ομάδας, των συμβόλων, της ιδεολογίας, τους διοικητές και τη διοίκηση. 
 

Πηγή: skai.gr