Η κατάσταση του πολέμου: Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει δεκάδες οικισμούς

Περισσότερους από 30 οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου έχουν ανακαταλάβει τα ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε το Σάββατο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας. Η Ουκρανία έχει ήδη ανακαταλάβει τις πόλεις Μπούτσα και Μπροβάρι.

Φωτογραφίες απόλυτης καταστροφής από τις απελευθερωμένες από τους Ρώσους περιοχές είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν ένα περιφερειακό νοσοκομείο στην πόλη Μπαλακέγια στην περιοχή του Χαρκόβου και περίπου 70 γιατροί και ασθενείς χρειάζονται εκκένωση αναφέρουν οι τοπικές αρχές σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Ο πολεμικός φωτορεπόρτερ Μακς Λέβιν σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά στην ουκρανική πρωτεύουσα, στο Κίεβο, ανακοίνωσε η ουκρανική εισαγγελία.

Οι τοπικές αρχές στην ουκρανική πόλη Ενερχοντάρ που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις, ανέφεραν ότι ρώσοι στρατιώτες προχώρησαν σήμερα στη χρήση βίας για να διαλύσουν μία διαδήλωση υπέρ της Ουκρανίας, ενώ συνέλαβαν μερικούς από τους διαδηλωτές.

Η Τουρκία προσφέρθηκε να απομακρύνει τους αμάχους που έχουν παγιδευτεί στην πολιορκούμενη Μαριούπολη μέσω πλοίων, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ.

Την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τον Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε η πρώην Γενική Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Κάρλα Ντελ Πόντε.

Κυματίζει και πάλι στο Τσερνόμπιλ από το Σάββατο η ουκρανική σημαία. Η σημαία υψώθηκε στον πυρηνικό σταθμό το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι εργαζόμενοι τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και γιόρτασαν την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων που είχαν καταλάβει την τοποθεσία για εβδομάδες.

Η Marianna Vishegirskaya, η έγκυος της Μαριούπολης, που κατηγορήθηκε ως «ηθοποιός» από την πρεσβεία της Ρωσίας στη Βρετανία κατέληξε στη Ρωσία, και υποστηρίζει τώρα ότι δεν έγινε αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν, αλλά πιστεύει ότι «χτυπήθηκε από οβίδες».

Πηγή: skai.gr