Κλείσιμο

Λουκασένκο: Η Λευκορωσία δεν έχει ηθικό δικαίωμα να μην υποστηρίζει τη Ρωσία

«Η Λευκορωσία δεν έχει ηθικό δικαίωμα να μην υποστηρίζει τη Ρωσία» υποστήριξε τη Δευτέρα, κατά την Ημέρα της Νίκης κατά του ναζισμού, ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο. 

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ουσιαστικά επέμεινε στη ρητορική του Ρώσου ομολόγου του ότι χρειάζεται «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας. 

«Και στο χειρότερό μου όνειρο, ήταν αδύνατο να φανταστώ ότι σε αυτή την αδελφική χώρα, που επέζησε από θαύμα κάτω από τη μπότα των φασιστών κατακτητών, ο ναζισμός θα σήκωνε ξανά κεφάλι» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας, η Ρωσία έδωσε «προληπτική απάντηση» με την εισβολή στην Ουκρανία, ήταν μια αναγκαστική, έγκαιρη και σωστή απόφαση, ισχυρίστηκε από πλευράς του ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του στην παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης. 

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Ουκρανία υποστήριξε ότι «η Δύση προετοιμαζόταν για εισβολή στα εδάφη μας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας. Το ΝΑΤΟ προκαλούσε απειλές στα σύνορά μας. Η Δύση δεν ήθελε να ακούσει τη Ρωσία, είχαν άλλα σχέδια». 

Δε θα παραχωρήσουμε σπιθαμή της γης μας τονίζει σε μήνυμά του για τη φετινή Ημέρα της Νίκης, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Περπατώντας στους έρημους δρόμους του Κιέβου, σε βίντεό του ο πρόεδρος της Ουκρανίας μεταξύ άλλων διαμηνύει ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να οικειοποιηθεί αυτή τη νίκη. Ο εχθρός μας ονειρεύθηκε ότι θα αρνηθούμε την 9η Μαΐου και τη νίκη επί του ναζισμού για να έχουν μια ελπίδα να γίνει πιστευτή η λέξη ‘αποναζιστικοποίηση’».
 
«Δεν έχω αμφιβολία ότι θα κερδίσουμε (…) θα κερδίσουμε γιατί αυτή είναι η γη μας και πολεμούμε για την ελευθερία μας» υπογραμμίζει στο βίντεο ο Ζελένσκι. 
 

Πηγή: skai.gr