Κλείσιμο

Μήνυμα Ζελένσκι για Πούτιν: Εμείς θα έχουμε δύο Ημέρες Νίκης, κάποιος δε θα έχει καμία – Δείτε βίντεο

Δε θα παραχωρήσουμε σπιθαμή της γης μας τονίζει σε μήνυμά του για τη φετινή Ημέρα της Νίκης, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Περπατώντας στους έρημους δρόμους του Κιέβου, σε βίντεό του ο πρόεδρος της Ουκρανίας μεταξύ άλλων διαμηνύει ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να οικειοποιηθεί αυτή τη νίκη. Ο εχθρός μας ονειρεύθηκε ότι θα αρνηθούμε την 9η Μαΐου και τη νίκη επί του ναζισμού για να έχουν μια ελπίδα να γίνει πιστευτή η λέξη ‘αποναζιστικοποίηση’».
 
«Δεν έχω αμφιβολία ότι θα κερδίσουμε (…) θα κερδίσουμε γιατί αυτή είναι η γη μας και πολεμούμε για την ελευθερία μας» υπογραμμίζει στο βίντεο ο Ζελένσκι. 

«Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία των παιδιών μας και επομένως θα νικήσουμε. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι έκαναν οι πρόγονοί μας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος σκότωσε περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια Ουκρανούς. Πολύ σύντομα θα γίνουν δύο Ημέρες Νίκης στην Ουκρανία. Και κάποιος δεν θα έχει καμία» αναφέρει αιχμηρά για τον Βλαντίμιρ Πούτιν. 

«Νικήσαμε τότε. Θα νικήσουμε τώρα. Και το Khreshchatyk (λεωφόρος του Κιέβου) θα δει την παρέλαση της νίκης - τη Νίκη της Ουκρανίας!» διαμηνύει.

«Χρόνια πολλά στην Ημέρα της Νίκης επί του ναζισμού! Δόξα στην Ουκρανία!» καταλήγει. 

H σημερινή Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία, η 9η Μαΐου, με την οποία εορτάζεται η νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, χαρακτηρίζεται συνήθως από μια επιβλητική στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, η οποία εποπτεύεται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Κρεμλίνου. Η σημερινή ημέρα όμως είναι διαφορετική- πιθανότατα να κρίνει τι μέλλει γενέσθαι στην Ουκρανία. 

Όπως αναφέρει το ΝBC, Δυτικοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα χρησιμοποιήσει την Ημέρα της Νίκης ως ευκαιρία για να κηρύξει επισήμως τον πόλεμο στην Ουκρανία, στην οποία η Ρωσία εισέβαλε το Φεβρουάριο.

Πηγή: skai.gr