Λέκκας από Αντιόχεια στον ΣΚΑΪ: Ο αριθμός των θυμάτων θα εκτιναχθεί

Οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία ανέρχονται πλέον σε 8.764 ενώ τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανέρευση επιζώντων στα ερείπια.

Δραματικές είναι οι ώρες σε Τουρκία και Συρία μετά τους ισχυρούς σεισμούς που συγκλόνισαν τις δυο χώρες, με τα σωστικά συνεργεία να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια.

Οι νεκροί και στις δύο χώρες ανέρχονται πλέον σε 8.764 ενώ τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανέρευση επιζώντων στα ερείπια.

Στην εκτίμηση ότι τα θύματα θα εκτιναχθούν προχώρησε μέσω του ΣΚΑΙ ο καθηγητής γεωλογίας και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας που βρίσκεται στα περίχωρα της Αντιόχειας  και συντονίζει τις προσπάθειες της ελληνικής ΕΜΑΚ που συνδράμει στις προσπάθειες απεγκλωβισμού.

Επεσήμανε παράλληλα ότι είναι δύσκολη η περίθαλψη των τραυματιών ενώ ανέφερε ότι θα είναι τεράστιες οι επιπτώσεις, στην οικονομία, την κοινωνία αλλά και την πολιτική της χωράς. 

Ανέφερε ότι για την τραγωδία που συνέβη υπήρξε ένας συνδυασμός υψηλού κίνδυνου, το ρήγμα της Ανατολίας, η κατάσταση των κατασκευών και ο χωροταξικός σχεδιασμός των περιοχών.
 

Πηγή: skai.gr