Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ ανέσυρε από τα συντρίμμια ζωντανό 15χρονο αγόρι

Η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης, στην επαρχία Χατάι της Αντιόχειας έχει διασώσει τέσσερα άτομα, ένα αγόρι 15 ετών, έναν άνδρα 50 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών

Ένα ακόμα παιδί, περίπου 15 ετών, ανέσυραν ζωντανό από τα ερείπια κτιρίου στην πόλη Χατάι της Τουρκίας τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν διασώσει μέχρι στιγμής στους τέσσερις, ενώ και δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ αναχωρεί αυτή την ώρα από την Θεσσαλονίκη, για να βοηθήσει στις έρευνες για επιζώντες, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε άμεση συνεννόηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Το παιδί ανασύρθηκε ζωντανό από ένα από τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει από τον φοβερό σεισμό, γύρω στις 5 τα ξημερώματα, ενώ οι Έλληνες διασώστες δυστυχώς ανέσυραν και άλλα δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους. Πρόκειται για έναν νεαρό περίπου 17 ετών και έναν άνδρα περίπου 40 ετών.

Έτσι ο απολογισμός της τρομερής προσπάθειας που καταβάλλουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής μέχρις στιγμής είναι τέσσερις ζωντανοί και τρεις νεκροί.

Η δεύτερη αποστολή που θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης για την ανεύρεση ζωντανών στην ισοπεδωμένη πόλη Χατάι από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία, αναχωρεί με στρατιωτικό αεροσκάφος C- 130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης και αποτελείται από 15 μέλη της Β' ΕΜΑΚ με έναν διασωστικό σκύλο και δύο οχήματα.

Την ομάδα θα συνοδεύσουν επιπλέον ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Με την νέα ομάδα που θα επιχειρήσει επίσης στην πόλη Χατάι, η ελληνική αποστολή αποτελείται πλέον από συνολικά 36 μέλη της ΕΜΑΚ με τρεις σκύλους, 8 ιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ, δύο αξιωματικούς- μηχανικούς του ΠΣ και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα.

Πηγή: skai.gr