Απίστευτη... ψαριά: Κοκαΐνη αξίας 300 εκατ. ευρώ βρέθηκε να επιπλέει στον Ειρηνικό Ωκεανό (φωτογραφίες)

Η νεοζηλανδική αστυνομία εντόπισε μεσοπέλαγα τα ναρκωτικά, κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης με την υπηρεσία τελωνείων και το Πολεμικό Ναυτικό

Ποσότητα 3,2 τόνων κοκαΐνης, με εκτιμώμενη αξία σχεδόν 300 εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν να επιπλέει μεσοπέλαγα στον Ειρηνικό Ωκεανό, οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας,  κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης με την υπηρεσία τελωνείων και το Πολεμικό Ναυτικό.

Φωτογραφία που διένειμε η αστυνομία στα ΜΜΕ από την «Επιχείρηση Hydros» εικονίζει το φορτίο πριν από την ανάσυρσή του, μέσα σε δίχτυ που μοιάζουν να κρατούν στην επιφάνεια σημαδούρες (κεντρική φωτογραφία). 

νεα ζηλανδια ναρκο

Η νεοζηλανδική αστυνομία ανακοίνωσε πως τα ναρκωτικά, πρέπει να πετάχτηκαν στη θάλασσα από ενα διεθνές καρτέλ και είχαν προορισμό την αγορά της Αυστραλίας.

Οι αρχές ανέσυραν και κατέσχεσαν την απίστευτη «ψαριά» . 

νεα ζηλανδια ναρκο

Η ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε είναι «από τις μεγαλύτερες» που έχουν εντοπίσει ποτέ οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, υπογράμμισε ο επικεφαλής της νεοζηλανδικής αστυνομίας Άντριου Κόστερ, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

νεα ζηλανδια ναρκο

Η κατάσχεση καταφέρνει σοβαρό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα αλλά θα «παραμείνουμε σε επαγρύπνηση», δεδομένου ιδίως του πού μπορούν να φθάσουν οι διακινητές για «να αποφύγουν να προσελκύσουν την προσοχή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr