Λέκκας για σεισμό σττην Τουρκία: Η απόγνωση ξεχειλίζει - Ψάχνουν με τα χέρια στα συντρίμμια για δικούς τους

«Πολλοί προσπαθούν ακόμη και μόνοι τους, "με τα χέρια" να βρουν στα συντρίμμια δικούς τους ανθρώπους, χωρίς να γνωρίζουν εάν έχουν σκοτωθεί ή όχι»

«Εκτιμώ ότι μπορεί να είναι και πάνω από δέκα άτομα στα ερείπια, (στο συγκεκριμένο κτίριο που έχει καταστραφεί) τα οποία είναι εγκλωβισμένα. Ωστόσο, έχουν δυνατότητες επιβίωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ ο κ. Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο οποίος βρίσκεται μαζί με την ελληνική αποστολή στα συντρίμμια που προκάλεσε ο φονικός σεισμός στην Τουρκία.

Συγκλονιστικά είναι τα όσα λέει ο κ. Λέκκας, ο οποίος μετέφερε ότι πολλοί προσπαθούν ακόμη και μόνοι τους, «με τα χέρια» να βρουν στα συντρίμμια δικούς τους ανθρώπους, χωρίς να γνωρίζουν εάν έχουν σκοτωθεί ή όχι. Τόνισε επίσης ότι παντού υπάρχουν κατεδαφισμένα κτίρια.

Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, με αποτέλεσμα να ζητά βοήθεια συνεχώς. «Εμείς πρέπει να θέτουμε προτεραιότητες», δήλωσε ο κ. Λέκκας, ενώ πρόσθεσε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ, διότι αυτοί οι άνθρωποι ενώ είχαν έναν στόχο», δηλαδή επιχειρούσαν να απεγκλωβίσουν ένα άτομο, πολύ γρήγορα και αποτελεματικά «μοιράστηκαν», όταν κατάλαβαν ότι μπορούν να βοηθήσουν και αλλού. «Αξίζουν τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων!».

Πηγή: ertnews.gr