«Στερεύουν» από προμήθειες οι Ρώσοι; Έχουν τρόφιμα και πυρομαχικά για μόλις 3 ημέρες

Ο ουκρανικός στρατός δημοσίευσε την επιχειρησιακή του έκθεση στις 6 το πρωί σήμερα, υποστηρίζοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποθέματα πυρομαχικών και τροφίμων που θα διαρκέσουν «όχι περισσότερο από τρεις ημέρες».

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής που επιχειρούν στην Ουκρανία έχουν αποθέματα πυρομαχικών και τροφίμων για όχι περισσότερο από τρεις ημέρες».

Αξιωματούχοι είπαν ότι η κατάσταση είναι ανάλογη και στα καύσιμα και επέκριναν την αδυναμία της Ρωσίας να οργανώσει έναν «αγωγό» για να καλύψει τις ανάγκες των στρατευμάτων ως την αιτία πίσω από την υλικοτεχνική αποτυχία.

Και στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της περιοχής Λουγκάνσκ, λόγω των μεγάλων απωλειών ανθρώπινου δυναμικού, η Ουκρανία είπε ότι η Ρωσία «συνεχίζει να κινητοποιεί πολίτες» ωστόσο «ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν υποστηρίζει την πολιτική των κατακτητών , δεν θέλει να πάρει τα όπλα και κρύβεται από τους εκπροσώπους της κατοχικής εξουσίας».

Σημαντικό είναι ότι η επιστράτευση γίνεται χαοτικά, οι άνθρωποι που κινητοποιούνται δεν κατανέμονται ανά ειδικότητες, οι περισσότεροι δεν έχουν στρατιωτική ειδικότητα, γιατί δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ.

Υπογράφονται συμβόλαια με πολίτες που έχουν ρωσικά διαβατήρια και όσοι έχουν μόνο ψευδοδημοκρατικό διαβατήριο εγγράφονται ως εθελοντές».

Σε προηγούμενη αναφορά, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν τον χερσαίο διάδρομο με την Κριμαία και εμποδίζουν την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα.

Η πόλη Σούμι είναι επίσης μερικώς αποκλεισμένη, ενώ οι βομβαρδισμοί πυροβολικού συνεχίζονται στο Χαρκοβο.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπολογίζουν ότι οι Ρώσοι έχασαν περίπου 300 άτομα μόνο τη Δευτέρα.

«Αναμένεται ότι ο εχθρός θα συνεχίσει να εκτοξεύει ύπουλα πυραύλους και βομβαρδισμούς και να πραγματοποιεί πυροβολικούς βομβαρδισμούς κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας πυροβολικό αεριωθουμένων, αεροσκάφη, όπλα υψηλής ακρίβειας και αδιάκριτα πυρομαχικά».

Πηγή: skai.gr