Τουλάχιστον ένας νεκρός σε επίθεση με drone σε επιστημονικό ινστιτούτο του Κιέβου

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν ρωσικά drones επιτέθηκαν σε επιστημονικό ινστιτούτο στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διασώστες εθεάθησαν να μετακινούν μια σορό από το σημείο, καθώς καπνός υψωνόταν από το επταώροφο κτίριο στο Ινστιτούτο Υπερσκληρών Υλικών στο βορειοδυτικό Κίεβο, το οποίο ανήκει στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Ουκρανίας.

Ένας αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είπε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιβεβαίωση του απολογισμού.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Κατά τη σημερινή αεροπορική επιδρομή οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποίησαν drones Orlan, ένα εκ των οποίων έριξε βόμβα, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να πάρουν φωτιά. Αργότερα εμφανίστηκαν άλλα δύο drones και έριξαν επίσης βόμβες, όμως καταρρίφθηκαν. Κάποτε ήταν ένα βιομηχανικό εργαστήριο εδώ, ένα πολιτιστικό ίδρυμα. Χωρίς στρατό.»

Ζελένσκι στο ιταλικό Κοινοβούλιο: Οι Ρώσοι βιάζουν, σκοτώνουν, βασανίζουν

«Ο λαός μου μετετράπη σε στρατό, είδε τις καταστροφές και το αίμα που χύθηκε εξαιτίας του εχθρού», δήλωσε πριν λίγο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε απευθείας σύνδεση με την Ολομέλεια του ιταλικού Κοινοβουλίου.

«Πριν από μια εβδομάδα είχα πει ότι είχαν σκοτωθεί 79 παιδιά. Τώρα είναι 117, και δεν είναι ο τελικός απολογισμός. Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες καταστράφηκαν, όπως και εκατομμύρια σπίτια. Ο λαός μου θάβει τους νεκρούς του στα πάρκα, σε ομαδικούς τάφους» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Τόνισε ακόμη ότι η Μαριούπολη, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, αριθμούσε 500.000 κατοίκους, όπως η ιταλική πόλη της Γένοβας. «Χρειαζόμαστε ειρήνη, αλλά βλέπουμε και ακούμε μόνο σειρήνες, βόμβες και πυραύλους» δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Οι Ρώσοι βιάζουν, σκοτώνουν, βασανίζουν. Όπως οι ναζί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά. Ο Ουκρανός πρόεδρος επέμεινε ότι «τον πόλεμο αυτό τον οργάνωσε μόνον ο Βλαντίμιρ Πούτιν» και ζήτησε να αυξηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Η Ρωσία δημοσίευσε βίντεο με τον βομβαρδισμό του εμπορικού κέντρου στο Κίεβο και εξηγεί γιατί το «χτύπησε»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από drone που δείχνει τη στιγμή του βομβαρδισμού στο εμπορικό κέντρο.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο ρωσικός πύραυλος να ανατινάζει, αργά χθες το βράδυ, το εμπορικό κέντρο στην καρδιά του Κιέβου.

Από τον βομβαρδισμό 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 1 τραυματίστηκε.

Πηγή: skai.gr