Η σύζυγος του Ζελένσκι ευχαριστεί τις πρώτες κυρίες της Ευρώπης για την βοήθεια στην Ουκρανία

Τις πρώτες κυρίες της Ευρώπης ευχαρίστησε η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου, Ολένα Ζελένσκα, για τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και τη βοήθεια που προσέφεραν στα άρρωστα παιδιά για να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Η Ολένα Ζελένσκα ευχαρίστησε την πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν και τις συζύγους άλλων ηγετών λέγοντας ότι άξιζαν ένα βραβείο Νόμπελ ειρήνης.

Γράφοντας στην εφημερίδα Le Parisien, είπε ότι όταν η Ρωσία άρχισε να επιτίθεται στην Ουκρανία είχε απευθύνει έκκληση για την υποστήριξη των πρώτων κυριών του κόσμου. Η Μπριζίτ Μακρόν ήταν από τις πρώτες που απάντησε και η σχέση τους ήταν «ζεστή και φιλική».

«Η έκκλησή μου ακούστηκε», είπε η Ζελένσκα.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ευρωπαίους που τώρα βοηθούν τους ανθρώπους μας, τους δίνουν σπίτια, τους ταΐζουν, τους ενθαρρύνουν… καθώς όπως εμείς, έτσι και εσείς δεν ήσασταν προετοιμασμένοι να έχετε τόσους πολλούς τραυματισμένους ανθρώπους στη χώρα σας. Αλλά ο τρόπος που αντιδράσατε αξίζει ένα συλλογικό βραβείο Νόμπελ ειρήνης. Οι Ουκρανοί είναι υπέροχοι άνθρωποι και πολύ ευγνώμονες. Τα παιδιά μας δεν θα ξεχάσουν ποτέ τι έχετε κάνει για εμάς».

Πηγή: Guardian