Κατηγορίες για τρεις δολοφονίες και τρεις απόπειρες κατά του δράστη των επιθέσεων στο Νότιγχαμ

Οι αρχές εξέταζαν ακόμα και την πιθανότητα τρομοκρατικών κινήτρων - Ο συλληφθείς έχει ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Δίωξη για τρεις κατηγορίες δολοφονίας και για τρεις απόπειρας δολοφονίας ασκήθηκαν σε βάρος του 31χρονου Βάλντο Αμισάο Καλοκάνε, ο οποίος τα ξημερώματα της Τρίτης επιτέθηκε και σκότωσε με μαχαίρι τρεις ανθρώπους στο κέντρο του Νότιγχαμ και τραυμάτισε άλλους τρεις παρασύροντάς τους με το ημιφορτηγό που είχε κλέψει από ένα από τα θύματα.

Οι αρχές εξέταζαν ακόμα και την πιθανότητα τρομοκρατικών κινήτρων, αλλά τελικά οι κατηγορίες δεν περιλαμβάνουν τέτοιου είδους αναφορά.

Ο συλληφθείς έχει ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Όπως αποκαλύφθηκε, αποφοίτησε πέρυσι από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.Κατάγεται από τη δυτική Αφρική και έχει άδεια παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τοπική αστυνομική διεύθυνση χαρακτήρισε την άσκηση διώξεων «σημαντική εξέλιξη» που προέκυψε μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα.

Οι αρχές είχαν λάβει 36 ώρες επιπλέον για την ανάκριση του υπόπτου, ο οποίος θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου το Σάββατο.

Τα θύματα του 31χρονου ήταν οι 19χρονοι φοιτητές Μπάρναμπι Γουέμπερ και Γκρέις Ο'Μαλεϊ-Κουμάρ και ο 65χρονος σχολικός επιστάτης Ίαν Κόοουτς.

Από τους τρεις τραυματίες οι δύο νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και ο τρίτος έχει λάβει εξιτήριο.

Πηγή: skai.gr