Πυροσβεστική

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο - Οι «πορτοκαλί» περιοχές - Δείτε χάρτη

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια

Κλείσιμο

Πρώην φοιτητής στο Νότιγχαμ ο δράστης των επιθέσεων στο κέντρο της πόλης

Η αστυνομική ενημέρωση δεν έκανε κάποια νεότερη αναφορά στα κίνητρα του δράστη, ο οποίος έχει ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο 31χρονος άνδρας δυτιοκοαφρικανικής καταγωγής που έχει συλληφθεί ως ύποπτος για τις δολοφονικές επιθέσεις στο κέντρο του Νότιγχαμ τα ξημερώματα της Τρίτης ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο της πόλης, αποκάλυψε η τοπική αστυνομία.

Η σχετική ανακοίνωση προσθέτει πάντως πως το στοιχείο αυτό δεν πιστεύεται ότι συνδέεται με τις επιθέσεις, κατά τις οποίες ο δράστης σκότωσε δύο 19χρονους φοιτητές και έναν 65χρονο σχολικό επιστάτη με μαχαίρι.

Επίσης, τραυμάτισε παρασύροντας με ένα ημιφορτηγό που είχε κλέψει από τον δολοφονηθέντα επιστάτη Ίαν Κόουτς ακόμα τρεις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομική ενημέρωση δεν έκανε κάποια νεότερη αναφορά στα κίνητρα του δράστη, ο οποίος έχει ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Οι αρχές ανανέωσαν για ακόμα 36 ώρες το ένταλμα κράτησης για να συνεχίσουν την ανάκριση του υπόπτου.

Εν τω μεταξύ, στη σοκαρισμένη και συντετριμμένη πόλη του Νότιγχαμ, διοργανώνεται μία ακόμα συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων το βράδυ της Πέμπτης.

Στην αντίστοιχη εκδήλωση της Τετάρτης οι πατέρες των δύο φοιτητών, του Μπάρναμπι Γουέμπερ και της Γκρέις Ο'Μάλεϊ-Κουμάρ πήραν το λόγο για να εκφράσουν την οδύνη τους, αλλά και τις ευχαριστίες τους προς τους κατοίκους του Νότιγχαμ.

Πηγή: skai.gr