Κλείσιμο

Λευκός Οίκος: Ενδεχόμενη χρήση ρωσικών χημικών θα έχει σημαντικές συνέπειες– Τι είπαν Μπάιντεν–Ερντογάν

Η Ουάσιγκτον προειδοποίησε την Πέμπτη τη Μόσχα ότι θα υπάρξουν «σημαντικές συνέπειες» για «κάθε κλιμακούμενο βήμα που λαμβάνει η Ρωσία». Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι επισήμανε ότι «συνεχίζει να αξιολογεί» πιθανή χρήση χημικών και βιολογικών όπλων στην Ουκρανία στο πλαίσιο ανακοίνωσης για τη 45λεπτη επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον Ταγίπ Ερντογάν. 

Σε ό,τι αφορά την επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του ο Λευκός Οίκος είπε ότι συζήτησαν την «κοινή τους ανησυχία για την απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία». 

«Επαναβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση και τον λαό της Ουκρανίας» τονίζει  η ανακοίνωση. Νωρίτερα, οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στην Αττάλεια με διαμεσολάβηση της Τουρκίας κατέρρευσαν.

Ο Λευκός Οίκος τόνισε επίσης ότι είναι κοντά σε μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, αλλά διευκρίνισε ότι μπορεί να υπάρξουν «προκλήσεις» κοντά στο τέλος των διαπραγματεύσεων. 

«Η άποψή μας είναι ότι είμαστε κοντά», δήλωσε η Τζεν Ψάκι. «Είμαστε κοντά εδώ και αρκετό καιρό. Το τέλος των διαπραγματεύσεων έρχεται πάντα όταν τυπικά λαμβάνουν χώρα τα δύσκολα σημεία της συζήτησης» πρόσθεσε. 
 

Πηγή: skai.gr