«Η επιλογή ήταν Γκράινερ ή τίποτα»: Οι ΗΠΑ «απολογούνται» γιατί δεν απελευθέρωσαν από τους Ρώσους και τον Πολ Γουίλαν

«Δεν ήταν επιλογή ποιον Αμερικανό να φέρουμε σπίτι» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν για τον Πολ Γουίλαν. 

Να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί μαζί με την μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ δεν απελευθερώθηκε και ο έτερος Αμερικανός πολίτης Πολ Γουίλαν έσπευσαν οι ΗΠΑ, τόσο δια του προέδρου Μπάιντεν όσο και δια υψηλόβαθμων αξιωματούχων. 

«Δεν ήταν επιλογή ποιον Αμερικανό να φέρουμε σπίτι» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν για τον Πολ Γουίλαν. 

«Δεν έχουμε ξεχάσει τον Πολ Γουίλαν, ο οποίος κρατείται άδικα στη Ρωσία επί χρόνια. Δεν ήταν επιλογή ποιον Αμερικανό να φέρουμε στο σπίτι. Νωρίτερα φέτος φέραμε τον Τρέβορ Ριντ όταν είχαμε την ευκαιρία φέτος. Δυστυχώς, για εντελώς παράνομους λόγους, η Ρωσία αντιμετωπίζει την περίπτωση του Πολ διαφορετικά από αυτήν της Μπρίτνεϊ», διευκρίνισε ο
Μπάιντεν την Πέμπτη.

«Παρότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση του Πολ, δεν τα παρατάμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ» επισήμανε ο Μπάιντεν. «Παραμένουμε σε στενή επαφή με την οικογένεια του Πολ, την οικογένεια Γουίλαν. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους σήμερα. Πρέπει να έχουν ανάμεικτα συναισθήματα σήμερα» παραδέχθηκε.

«Εγγυώμαι», τόνισε σύμφωνα με το CNN, ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται για την απελευθέρωση του Γουίλαν.

«Η επιλογή ήταν να πάρουμε τη Μπρίτνεϊ ή τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά από πλευράς του υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Πολ Γουίλαν, Αμερικανός πρώην πεζοναύτης, κρατείται στην Ρωσία από το 2018 καθώς καταδικάστηκε με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας το 2020. 

Πηγή: skai.gr