Η «αυλή» του Καρόλου: Οι άνθρωποι στο πλευρό του νέου βασιλιά της Βρετανίας

Ο διεθνής Τύπος γράφει ότι ο Κάρολος είναι έτοιμος να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον νεότερο γιο του, τον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ

Καθώς ετοιμάζεται να εισέλθει μόλις στην τέταρτη εβδομάδα της βασιλείας του, μετά τον θάνατο της αγαπημένης του μητέρας, ο βασιλιάς Κάρολος έχει ήδη μια ομάδα «πιστών» υπαλλήλων καθώς και στενούς φίλους στους οποίους μπορεί να βασιστεί για να τον βοηθήσουν στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. 

Η χώρα δεν αντιμετωπίζει μόνο μια κρίση κόστους ζωής, αλλά υπάρχει επίσης και ένας πόλεμος στην Ευρώπη. Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που αμφισβητούν τον θεσμό της μοναρχίας στον σύγχρονο κόσμο. Ο διεθνής Τύπος γράφει ότι ο Κάρολος είναι έτοιμος να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον νεότερο γιο του, τον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ. Ποιος ή ποιοι θα είναι οι άνθρωποι που θα τον βοηθήσουν να πάρει τις σωστές αποφάσεις; 

Σερ Clive Alderton 

Ο σερ Clive Alderton άρχισε να εργάζεται για τον βασιλιά το 2006, όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας, και ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία για να γίνει ο προσωπικός του γραμματέας.

Τώρα γίνεται κατανοητό ότι θα ανακοινωθεί ως ιδιαίτερος γραμματέας του ηγεμόνα εν ευθέτω χρόνω, αναλαμβάνοντας τη θέση του ιδιαίτερου γραμματέα της βασίλισσας, σερ Edward Young, ο οποίος λέγεται ότι θα αποχωρήσει μετά από μια μεταβατική περίοδο.

Σερ Clive Alderton

Ο σερ Κλάιβ είναι διπλωμάτης καριέρας, ο οποίος έγινε πρεσβευτής της Βρετανίας στο Μαρόκο μετά από προηγούμενη εξαετή θητεία ως βοηθός στο Clarence House μεταξύ 2006 και 2012.

Ειδικά η βασίλισσα Καμίλα τον «λατρεύει», δήλωσε μια πηγή στους «Times». Το 2020, λέγεται ότι έπαιξε βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία Χάρι και Μέγκαν με το παλάτι. 

Peter St Clair-Erskine (Πίτερ Σεν Κλερ-Ερσκιν)

Ο Peter St Clair-Erskine είναι ο πρώην διευθυντής στο Clarence House και έχει προταθεί να συνεχίσει τον ρόλο του στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τώρα που ο Κάρολος είναι βασιλιάς.

Peter St Clair-Erskine

Η δουλειά του ως διευθυντής του οίκου είναι να διασφαλίζει ότι η δημόσια ζωή του Καρόλου και της Καμίλα κυλάει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Ταγματάρχης Τζόναθαν Τόμσον

Ένας βοηθός που φαίνεται να βρίσκεται στο πλευρό του Καρόλου από τότε που ανέβηκε στο θρόνο είναι ο ταγματάρχης Τζόναθαν Τόμσον. 

Ταγματάρχης Τζόναθαν Τόμσον

Ανήκει στο 5ο Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας και συχνά τον βλέπουμε να φοράει ένα παραδοσιακό κιλτ. Στο παρελθόν εργαζόταν και για την αείμνηστη βασίλισσα.

Σερ Nicholas Soames

Ο σερ Nicholas Soames είναι εγγονός του σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ και είναι στενός φίλος του βασιλιά από τότε που ήταν έφηβοι.

Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ο ίδιος μίλησε για το πώς θα αλλάξει η ζωή του φίλου του μετά την ανάληψη του θρόνου και πώς θα χειριστεί την πίεση.

Σερ Nicholas Soames

Πηγή: skai.gr