Κλείσιμο

Δυτικός αξιωματούχος:Η Ρωσία ίσως χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία σε μία σκηνοθετημένη επίθεση

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός 

Η Ρωσία ίσως χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία σε μία σκηνοθετημένη ψεύτικη επίθεση ώστε να παρουσιάσει μία εκ των υστέρων δικαιολόγηση της εισβολής, ανέφερε δυτικός αξιωματούχος ασφαλείας που επικαλείται το Sky News.

Ωστόσο, η ίδια πηγή ανέφερε πως «δεν υπάρχει τίποτα που να υποδεικνύει ευρύτερη χρήση τέτοιων όπλων στον πόλεμο».

Ο αξιωματούχος είπε σύμφωνα με τον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό: «Το υπόβαθρο στο οποίο εξετάζουμε (την πιθανή χρήση χημικών) είναι από μία οπτική σκηνοθετημένης επίθεσης. Ξεκάθαρα, αν και οι Ρώσοι είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουν τη δυνατότητα χρήσης χημικών όπλων, δεν υπάρχει τίποτα που να υποδεικνύει ότι προτίθενται να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτό το σημείο προκαλώντας μία μεγάλη κλιμάκωση στην τρέχουσα σύρραξη».

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε το φόβο ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, η Daily Telegraph και η Daily Mail αναδεικνύουν την προειδοποίηση των ουκρανικών υπηρεσιών στρατιωτικών πληροφοριών ασφαλείας για ενδείξεις ότι η Ρωσία ετοιμάζει ένα «τρομοκρατικό χτύπημα» στο Τσερνόμπιλ με έκλυση ραδιενέργειας επιρρίπτοντας έπειτα την ευθύνη σε «Ουκρανούς σαμποτέρ».
 

Πηγή: skai.gr