Τέλος στη ρωσική βότκα και το χαβιάρι στις ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος θα απαγορεύσει τις εισαγωγές 

Νέες κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία ετοιμάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες όπως ανέφερε στο CNN αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. 

Οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές αλκοόλ και θαλασσινών, όπως βότκα και χαβιάρι, από τη Ρωσία, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που δεν κατονομάζεται.  

Σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, που επίκεινται, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ζητήσει την ανάκληση του καθεστώτος του «πιο ευνοημένου κράτους» για τη Ρωσία, ανοίγοντας τον δρόμο για την αύξηση των τελωνειακών δασμών. Η κίνηση, η οποία έχει συντονιστεί με την G7 και τους συμμάχους της ΕΕ, απαιτεί έγκριση του Κογκρέσου. Η έγκριση αναμένεται να είναι τυπική, αφού σε μία επίδειξη σπάνιας δικομματικής σύμπνοιας, Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί έχουν ταχθεί υπέρ του μέτρου.

Η ρήτρα του μάλλον ευνοούμενου κράτους είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του ελευθέρου εμπορίου και εγγυάται την αρχή της αμοιβαιότητας και της μη διακριτικής μεταχείρισης, οι οποίες διέπουν τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των κρατών.

Πηγή: skai.gr