Καζάνι που βράζει η Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν καταστήματα, αυτοκίνητα και ελαιώνες Παλαιστινίων - Δείτε βίντεο

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν στήλες καπνού να αναδύονται από πολλά σημεία της πόλης

Καζάνι που βράζει είναι η Δυτική Όχθη με την ένταση να κορυφώνεται καθημερινά. Σε ένα νέο περιστατικό βίας, έποικοι φέρεται να έβαλαν φωτιά σε καταστήματα, αυτοκίνητα, ελαιώνες και περιουσιακά στοιχεία Παλαιστινίων στο χωριό Ντέιρ Σαρφ στη βόρεια Δυτική Όχθη, μετά τον θάνατο από πυροβολισμό ενός Ισραηλινού στην ίδια περιοχή νωρίτερα σήμερα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης B'Tselem καθώς και Ισραηλινών και Παλαιστίνιων ακτιβιστών, δείχνουν στήλες καπνού να αναδύονται από πολλά σημεία της πόλης.

Το βίντεο που αναρτήθηκε από ακτιβιστές δείχνει επίσης παλαιστινιακούς ελαιώνες στις φλόγες που φέρεται να πυρπολύθηκαν από εποίκους, κοντά στο Jit Junction.

Ακτιβιστές έποικοι μπλοκάρουν επίσης έναν βασικό δρόμο που οδηγεί στην παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του στρατού να αποκλείσει την πόλη μετά τον θάνατο του ισραηλινού. 

Οι ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ραβίνοι, συγκρούστηκαν με τη συνοριακή αστυνομία που ήρθε για να διαλύσει τη διαδήλωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις Ισραηλινοί συνελήφθησαν στο σημείο ως ύποπτοι για εμπρησμό και διατάραξη της δημόσιας τάξης.
 

Πηγή: skai.gr