Χάος στη Βρετανία από την κακοκαιρία Ciaran: Εκκενώθηκαν περιοχές - Πάνω από 10.000 σπίτια χωρίς ρεύμα - Δείτε βίντεο

Xιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα, σχολεία έκλεισαν, σιδηροδρομικές γραμμές μπλοκάραν και ακυρώθηκαν φέρι μποτ λόγω του χάους που προκλήθηκε στη Βρετανία από την καταιγίδα Ciaran

Η καταιγίδα Ciaran προκάλεσε χάος στη Βρετανία σήμερα, καθώς θύελλες 104 μίλια την ώρα είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες σπίτια να χάσουν ρεύμα, σχολεία να κλείσουν, σιδηροδρομικές γραμμές να μπλοκάρουν και να ακυρωθούν τα φέρι μποτ.

Τα νησιά Channel επλήγησαν περισσότερο. Δεκάδες σπίτια στο Τζέρσεϊ εκκενώθηκαν καθώς ξέσπασε ανεμοστρόβιλος, κόπηκαν δέντρα και τεράστιο χαλάζι έσπασε τα παράθυρα.

Εκατοντάδες σχολεία στη νότια Αγγλία έκλεισαν λόγω κινδύνων για τους μαθητές ενώ ανησυχίες για πίεση στις τοπικές υπηρεσίες υπήρξαν στο Hampshire.

Στέγες ξηλώθηκαν από σπίτια και τραμπολίνα πετάχτηκαν στις σιδηροδρομικές γραμμές, με τους χειριστές τρένων να προτρέπουν τους επιβάτες να εργάζονται από το σπίτι τους εν μέσω εκτεταμένης αναστάτωσης.

Οικογένειες διασώθηκαν από σαλέ στο Freshwater Beach Holiday Park στο Μπάρτον Μπράντστοκ του Ντόρσετ, σήμερα αφού τεράστια κύματα κατέκλυσαν ιδιοκτησίες στην περιοχή.

Ενώ οι πορτοκαλί προειδοποιήσεις του Met Office έχουν πλέον λήξει, οι κίτρινες προειδοποιήσεις για άνεμο και βροχή θα παραμείνουν σε ισχύ για τη νότια Αγγλία και την Ουαλία μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα.

Προειδοποίηση βροχής για την ανατολική ακτή από το Χαλ μέχρι το Αμπερντίν ισχύει μέχρι τις 6 το πρωί αύριο.

Το Met Office επιβεβαίωσε ότι η καταιγίδα Ciaran σημείωσε νέο ρεκόρ για τη χαμηλότερη μέση πίεση της στάθμης της θάλασσας που καταγράφηκε στην Αγγλία τον Νοέμβριο, με τιμή 953,3 hPa (mb) στο Πλίμουθ στο Ντέβον - σε σύγκριση με το προηγούμενο χαμηλό των 959,7 hPa (mb) το 1916.

Πηγή: dailymail.co.uk