Ο Andy Taylor, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Duran Duran, αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο

Ο Andy Taylor δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή ένταξης του συγκροτήματος στο Rock & Roll Hall of Fame - Το συγκινητικό μήνυμα για την απουσία του

Ο Andy Taylor, o κιθαρίστας του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος Duran Duran, αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη τετάρτου σταδίου, κατά τη διάρκεια της ένταξης χθες του συγκροτήματος στο «Rock & Roll Hall of Fame».

Η είσοδος των Duran Duran στο Hall of Fame επρόκειτο να λειτουργήσει ως επανένωση του συγκροτήματος, το οποίο σήμερα αποτελείται από τους Nick Rhodes, John Taylor, Roger Taylor και Simon Le Bon.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Simon Le Bon, μέλος και frontman του συγκροτήματος, καθώς ο Taylor δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή.

Ο Le Bon διάβασε μια επιστολή εκ μέρους του Taylor, όπου αποκάλυψε ότι παλεύει με την ασθένεια εδώ και χρόνια.

«Πριν από τέσσερα χρόνια περίπου διαγνώστηκα με μεταστατικό καρκίνο του προστάτη σταδίου 4», έγραψε ο Taylor. «Πολλές οικογένειες έχουν βιώσει το αργό κάψιμο αυτής της ασθένειας και, φυσικά, εμείς δεν διαφέρουμε».

«Μιλώ λοιπόν από την οπτική ενός οικογενειάρχη, αλλά με βαθιά ταπεινότητα για το συγκρότημα, τους μεγαλύτερους θαυμαστές που θα μπορούσε να έχει ένα γκρουπ, και αυτή την εξαιρετική διάκριση».

Ο Βρετανός ρόκερ αναγνώρισε ότι αν και η κατάστασή του «δεν είναι άμεσα απειλητική για τη ζωή, δεν υπάρχει θεραπεία».

«Παρά τις εξαιρετικές προσπάθειες της ομάδας μου, έπρεπε να είμαι ειλικρινής ότι τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, θα ξεπερνούσα τα όριά μου». Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται ή δεν πρέπει να μειώνει τα όσα έχει επιτύχει και διατηρεί αυτό το συγκρότημα (με ή χωρίς εμένα) για 44 χρόνια» όπως ανέφερε στην επιστολή του.

«Είχαμε μια προνομιακή ζωή, ήμασταν λίγο άτακτοι αλλά πολύ ωραίοι, με λίγα ρούχα αλλά πολύ καλά ντυμένοι, λίγο γεμάτοι με τον εαυτό μας γιατί είχαμε πολλά να δώσουμε, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, όταν αισθανθείτε αυτό το συλλογικό, ενστικτώδες, συγγενικό πνεύμα δημιουργικότητας αναμεμειγμένο με φιλοδοξία, οπλισμένο με ένα πλήθος θαυμαστών, τι θα μπορούσε να πάει στραβά;».

Συνέχισε λέγοντας ότι ήταν «πολύ απογοητευμένος» που δεν μπορούσε να είναι εκεί με τα άλλα μέλη της μπάντας, Nick Rhodes, John Taylor, Roger Taylor και Le Bon και είπε ότι είχε αγοράσει ακόμη και μια νέα κιθάρα για να παίξει για την περίσταση. 

«Είμαι πολύ περήφανος για αυτά τα τέσσερα αδέρφια. Είμαι έκπληκτος με την αντοχή τους και είμαι πολύ χαρούμενος που αποδέχομαι αυτό το βραβείο», ανέφερε στην επιστολή του.

«Συχνά αμφέβαλα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα. Είμαι σίγουρος όμως πως είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κοντά σας για να τη δω αυτή τη μέρα» κατέληξε στην επιστολή του ο Taylor.

Η τελετή αναμενόταν να είναι μια επανένωση για τους Duran Duran, στους οποίους ο Taylor ήταν μέλος από το 1980 έως το 1986 και ξανά από το 2001 έως το 2006. Έπαιξε κιθάρα στα τρία πρώτα άλμπουμ του συγκροτήματος, τα οποία περιλάμβαναν τα επιτυχημένα τραγούδια «Rio» και «Hungry Like the Wolf».

Πηγή: skai.gr