Οι Duran Duran κυκλοφορούν νέο άλμπουμ 40 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους (vid)

Το βρετανικό ποπ συγκρότημα Duran Duran κυκλοφόρησε το 15ο στούντιο άλμπουμ «Future Past», 40 χρόνια μετά το ντεμπούτο του γκρουπ.

Το άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε σε πλατφόρμες  τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (22 Οκτωβρίου), περιέχει κομμάτια μεταξύ άλλων με τους Tove Lo και Mike Garson .

«Δεν θα περιμέναμε ποτέ να κάνουμε μουσική μαζί μετά από τόσο καιρό. Ήμασταν απλά παιδιά και ήμασταν μαζί στο πανκ ροκ», είπε το μέλος του συγκροτήματος John Taylor.

Το τραγούδι "Anniversary" από το νέο άλμπουμ γιορτάζει τα 40 χρόνια από τότε που το συγκρότημα - αποτελούμενο από τους Simon Le Bon, Nick Rhodes, John Taylor και Roger Taylor - κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ το 1981.

«Το «Anniversary» είναι ένα τραγούδι που γιορτάζει την εποχή που ήμασταν μαζί ως συγκρότημα, αλλά είναι επίσης ανοιχτό σε όλους και σε οτιδήποτε θέλει να γιορτάσει», είπε ο Taylor.

Ανατρέχοντας στο πρώτο τους άλμπουμ, ο Rhodes πρόσθεσε: «Θέσαμε τις παραμέτρους μας  από την αρχή. Το πρώτο μας άλμπουμ είχε χορευτικά τραγούδια... αλλά είχε επίσης ένα εξάλεπτο instrumental με ορχήστρα και μερικά πιο σκοτεινά τραγούδια.»

«Πάντα νιώθουμε άνετα να δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά είδη μουσικά».

Το γκρουπ αποκάλυψε ότι ξεκίνησαν να εργάζονται για το νέο τους άλμπουμ το 2018, αλλά η πανδημία τους ανάγκασε να καθυστερήσουν το έργο για 10 μήνες.

«Κατά κάποιον τρόπο είχε τα πλεονεκτήματα του  γιατί δεν είχαμε ποτέ αυτή την εμπειρία πριν, και μπορούσαμε να το δούμε με φρέσκα μάτια και να ακούσουμε με φρέσκα αυτιά», είπε ο Ρόουντς. "Έχει μια εντελώς νέα αίσθηση για εμάς."

 

Πηγή: Independent