Διαψεύδει ο Ίλον Μάσκ ότι μίλησε με τον Πούτιν πριν δημοσιεύσει το «ειρηνευτικό σχέδιο» για την Ουκρανία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla απάντησε μετά από σχετική ερώτηση που δέχτηκε στο twitter

Με ένα tweet ο Ίλον Μασκ διαψεύδει ότι μίλησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν πριν αναρτήσει στο Twitter το «ειρηνευτικό σχέδιο» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έπειτα από ερώτηση που του τέθηκε αν είναι αλήθεια ότι είχε συνομιλία με τον Πούτιν είπε: «Οχι, δεν είναι. Έχω μιλήσει με τον Πούτιν μόνο μία φορά και αυτό έγινε πριν από περίπου 18 μήνες. Το θέμα ήταν το διάστημα».

Όλα ξεκίνησαν όταν σε ένα email που στάλθηκε στους συνδρομητές του Eurasia Group, ο Ίαν Μπρέμερ ισχυρίστηκε ότι ο Μασκ του είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν «έτοιμος να διαπραγματευτεί» εάν η Κριμαία παραμείνει στα χέρια της Ρωσίας. Στη συνέχεια η είδηση μεταδόθηκε από το Vice.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ίαν Μπρέμερ σε αυτό, βάση με όσα του μετέφερε ο Μασκ όπως έλεγε, ο Πούτιν φέρεται επίσης να επέμεινε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να αποδεχθεί μόνιμη ουδετερότητα και να αναγνωρίσει την προσάρτηση των περιοχών Λουχάνσκ, Ντόνετσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια από τη Ρωσία.

Πηγή: skai.gr