Δεν αποκλείεται να απαγγελθούν κατηγορίες στον Άλεκ Μπάλντουιν για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

"Aνοικτό ενδεχόμενο" για τον Άλεκ Μπάλντουιν να συνεχίσει να αντιμετωπίζει κατηγορίες για τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χάλινα Χάτσινς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σερίφηδων μετά και τη δημοσιοποίηση μιας σειράς εγγράφων και βίντεο από την έρευνά τους για το θανατηφόρο ατύχημα στο γύρισματα της ταινίας Rust.

Εμφανιζόμενος στο Good Morning America την Τρίτη, ο σερίφης Μεντόζα, δήλωσε πως δεν είναι δεδομένο πως δεν θα υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για τον ηθοποιό επειδή σε κάθε περίτπωση ήταν αυτός που χειριζόταν το όπλο.

Υπενθυμίζεται πως ο διάσημος ηθοποιός, έκανε πρόβες για μια σκηνή στο σετ της ταινίας στις 21 Οκτωβρίου 2021, όταν έβγαλε το όπλο του από το κοστούμι του, πυροβόλησε και χτύπησε την 42χρονη Χάτσινς στη μασχάλη, τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Αντίθετα με τον κανονισμό, το όπλο διαπιστώθηκε πως είχε κανονική σφαίρα.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει κατηγορηθεί ποινικά για το συμβάν.

Yπενθυμίζεται πως βίντεο με τον ηθοποιό Άλεκ Μπάλντουιν να εξασκείται με το όπλο του στα γυρίσματα της ταινίας Rust έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Σάντα Φε, έξι μήνες μετά το θανάσιμο τραυματισμό της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς

Δείτε το βίντεο:

Το βίντεο δείχνει τον Μπάλντουιν ντυμένο καουμπόι κατά τη διάρκεια της πρόβας. Επίσης καταγράφει τις σκηνές πανικού που επικράτησαν στο κινηματογραφικό πλατό μετά τον πυροβολισμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σάντα Φε, η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι αρχές αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν τα αρχεία μετά από αιτήματα που προήλθαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και επειδή οι ερευνητές ήθελαν να δείξουν ποιες πληροφορίες παραμένουν εκκρεμείς προτού διαβιβαστεί η υπόθεση στους εισαγγελείς. 

Πηγή: DAILY MAIL