Μήνυση στον Άλεκ Μπάλντουιν από την οικογένεια της Χαλίνα Χάτσινς

Mήνυση κατά του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν κατέθεσαν οι δικηγόροι της οικογένειας της Χάλινα Χάτσινς που έχασε τη ζωή της όταν ο ηθοποιός την πυροβόλησε θανάσιμα κατά λάθος κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, στη μήνυση, που κατέθεσαν ο σύζυγος της Διευθύντριας Φωτογραφίας, Μάθιου Χάτσινς, ο γιος της και σύμβουλος της οικογένειας κατηγορούνται τόσο ο ηθοποιός όσο και άλλα μέλη της παραγωγής για απερίσκεπτη συμπεριφορά και υιοθέτηση τακτικών μείωσης του κόστους που έθεσαν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένης της μη τήρησης των βασικών ελέγχων ασφαλείας και κανόνων για τα όπλα.

Η Χαλίνα Χάτσινς άξιζε να ζήσει. Οι κατηγορούμενοι είχαν τη δύναμη να αποτρέψουν τον θάνατό της, αν έκαναν το καθήκον τους και προστάτευαν την ασφάλεια κάθε ατόμου στο σετ όπου υπήρχαν όπλα. Αγνόησαν καταγγελίες για παραβιάσεις ασφάλειας», σημειώνεται στη μήνυση.

Υπενθυμίζεται πως στη διάρκεια πρόβας για μία σκηνή της ταινίας, το όπλο που κρατούσε ο Μπόλντουιν εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Αδιευκρίνιστο παραμένει πώς βρέθηκε αληθινή σφαίρα στη θαλάμη.

Η τραγωδία στο ράντσο του Νέου Μεξικού, όπου γυριζόταν η ταινία, παραμένει υπό διερεύνηση από τις τοπικές αρχές. Δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο διάσημος ηθοποιός έχει δηλώσει ότι είχε ενημερωθεί πως το όπλο ήταν «κρύο» -- όρος που χρησιμοποιείται στα γυρίσματα για να υποδηλώσει ότι είναι ασφαλές για χρήση -- και ότι ο ίδιος δεν τράβηξε τη σκανδάλη.

Πηγή: Newyorktimes