Κλείσιμο

«Να ετοιμαστούμε να πολεμήσουμε και πάλι στην Ευρώπη», λέει ο αρχηγός του βρετανικού στρατού

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τον βασικό μας στόχο. Να προστατεύσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο με το να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε πολέμους στη στεριά», είπε o νέος αρχηγός του βρετανικού στρατού

Τα βρετανικά στρατεύματα πρέπει να προετοιμαστούν «για να πολεμήσουν ξανά στην Ευρώπη» καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, προειδοποίησε ο νέος αρχηγός του στρατού της Βρετανίας.

Ο στρατηγός Σερ Πάτρικ Σάντερς ανέλαβε τη διοίκηση του στρατού της χώρας, διαδεχόμενος τον στρατηγό Σερ Μαρκ Κάρλετον Σμίθ τη Δευτέρα και τοποθετήθηκε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει πλέον η Δύση αναφορικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τον βασικό μας στόχο. Να προστατεύσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο με το να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε πολέμους στη στεριά», είπε.

«Υπάρχει πλέον μια διακαής επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένας στρατός ικανός να πολεμήσει μαζί με τους συμμάχους μας και να νικήσει τη Ρωσία στη μάχη. είπε προσθέτοντας πως «είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον Στρατό για να πολεμήσει ξανά στην Ευρώπη».

Τόνισε ότι είναι ο πρώτος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου από το 1941 που ανέλαβε τη διοίκηση του Στρατού «στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη στον οποίο εμπλέκεται μια ηπειρωτική δύναμη».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κατά τη συνάντηση που είχε στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε την έναρξη ενός μεγάλου προγράμματος εκπαίδευσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων - με δυνατότητα εκπαίδευσης έως και 10.000 στρατιωτών κάθε 120 ημέρες - σε βρετανικό έδαφος

Ο Τζόνσον, ο οποίος ταξίδεψε στο Κίεβο υπό άκρα μυστικότητα, δήλωσε ότι σκοπός της επίσκεψης είναι να στείλει «ένα απλό και ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό: το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο πλευρό σας και θα είμαστε στο πλευρό σας μέχρι την τελική σας επικράτηση».

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν αφενός για τις προμήθειες οπλικών συστημάτων και την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας κι αφετέρου για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, όπως έγινε γνωστό από την ουκρανική προεδρία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας καλωσόρισε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, χαρακτηρίζοντας «μεγάλο φίλο» τον Μπόρις Τζόνσον.

«Πολλές ημέρες αυτού του πολέμου έδειξαν ότι η υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας προς την Ουκρανία είναι ακλόνητη και αποφασιστική. Χαίρομαι που βλέπω τον σπουδαίο φίλο της χώρας μας, Μπόρις Τζόνσον, ξανά στο Κίεβο», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Επρόκειτο για τη δεύτερη φορά που ο Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε το Κίεβο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή: skynews