«Εδώ έχει πάντα ήλιο»- Αυτές είναι οι 5 πιο ηλιόλουστες πόλεις στην Ευρώπη- Δείτε εικόνες

Η λίστα με τις 5 πόλεις της Ευρώπης, εκτός της Αθήνας, οι οποίες έχουν τον πιο λαμπερό ήλιο

Ο ήλιος λένε είναι γιατρός αλλά οπωσδήποτε θέλει προσοχή.

Ακολουθεί λίστα με τις 5 πόλεις της Ευρώπης, εκτός της Αθήνας, οι οποίες έχουν τον πιο λαμπερό ήλιο και που πραγματικά αποτελούν μέρη όπου το αντηλιακό, τα γυαλιά ηλίου και η πρόσληψη βιταμίνης D είναι.. δεδομένα.

Σεβίλλη 

Σεβίλλη

H «ξελογιάστρα» πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας στη Νότια Ισπανία αρχίζει να μετράει τις ζέστες ήδη από την αρχή της άνοιξης με μέσο όρο θερμοκρασίας τους 23 βαθμούς Κελσίου. Ο Ανδαλουσιανός ήλιος αποτελεί δεδομένη απόλαυση κατά τη μετάβαση στην πόλη της Σεβίλλης και κατά τη διάρκεια παραμονής εκεί. 

Παλέρμο 

Παλέρμθ

Πρωτεύουσα της Σικελίας με 340 ώρες ηλιοφάνειας τον μήνα κατά μέσο όρο και αποτελεί αναμφίβολα διαμάντι της Μεσογείου όπου εκτός από τον ήλιο μπορεί κανείς να ξεχωρίσει και το έντονο Ελληνικό στοιχείο από την εποχή των Ελληνικών αποικιών. Η πόλη έχει φως ακόμη κι αν βρίσκεται χαμηλά στην Ευρώπη και συνήθως το φως της δεν προέρχεται αποκλειστικά από τον ήλιο αλλά και από τη λάμψη που αποπνέει ο πολιτισμός και η ιστορία του τόπου. 

Γρανάδα 

ΕΟΔΥ

Πάμε πάλι πίσω στην Ισπανία και η οποία ξεπερνάει ως ένα σημείο το Παλέρμο ως προς τις ώρες της ηλιοφάνειας καθώς μετράει 341 ώρες μέσα στον μήνα. Πάλι θα μιλήσουμε για την Ανδαλουσία καθώς η πόλη εκεί βρίσκεται και βέβαια για την απύθμενη ιστορία που κρύβει τόσο η ιστορική πόλη της Γρανάδα όσο και η ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα στον κόσμο όλο. 

Νίκαια 

ΝΙΚΑΙΑ

Αλικάντε

Πόσα πράγματα δεν μπορεί κανείς να δει και να απολαύσει στην εκθαμβωτική Νίκαια με τον εκτυφλωτικό ήλιο; Μια πόλη που αποτελεί πρωτεύουσα των παράκτιων Άλπεων, στην Κυανή Ακτή. Η Γαλλία είναι έτσι κι αλλιώς χώρα για να ζήσει κανείς υπέροχους συνδυασμούς στιγμών, παίρνοντας το θέμα από την κουλτούρα και τον πολιτισμό μέχρι το φαγητό, το καλό κρασί, το ποτό, τη διασκέδαση και την κομψότητα που απέπνεε από πάντα η χώρα. Φανταστείτε όλο αυτό το «πακέτο» σε συνδυασμό με συνεχή ήλιο που «ομορφαίνει» την καθημερινότητα των ντόπιων και των τουριστών. Η βιταμίνη D σίγουρα δεν λείπει από κανέναν που επιλέγει τη Νίκαια για τους δικούς του λόγους. 

ΑΛΙΚΑΝΤΕ

Στην πρώτη θέση της κατάταξης έχουμε ακόμα μία Ισπανική πόλη αλλά η πόλη αυτή έχει το εξής πλεονέκτημα. Είναι ουσιαστικά η πηγή του φωτός, στην κυριολεξία αφού εδώ είναι μεταφορικά η μόνιμη κατοικία του ήλιου. Για όσους από εσάς θεωρείτε πως ο ήλιος είναι συνυφασμένος με την καλή διάθεση και τις, εξαιρετικής ποιότητας, διακοπές τότε φτάνει να επισκεφθείτε το υπέρλαμπρο Αλικάντε. Ο γραφικός του χαρακτήρας είναι κι αυτός ένας λόγος που συντελεί στην ομορφιά της πόλης και θυμίζει κατά πολύ Ελληνική, Ιταλική ή Λατινοαμερικάνικη πόλη λόγω αυτής της γραφικότητας. Η έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης έρχεται και δένει με όλα τα προαναφερθέντα!

Πηγή: Μust