Μπόκο Χαράμ: Εμείς απαγάγαμε και θα πουλήσουμε τα κορίτσια σας

Την ευθύνη για την απαγωγή περισσότερων από 200ων κοριτσιών από σχολείο στην βορειοανατολική Νιγηρία ανέλαβε τη Δευτέρα η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

«Εγώ απήγαγα τα κορίτσια σας», διεμήνυσε ο αρχηγός της διαβόητης οργάνωσης Αμπουμπακάρ Σεκάου, μέσω βίντεο που μετάδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Σεκάου προσέθεσε πως θα «πουλήσει» τα κορίτσια που βρίσκονται στα χέρια του, με εντολή του Αλλάχ.

«Υπάρχει μία αγορά για να πουλάς ανθρώπους. Ο Αλλάχ λέέι πως πρέπει να πουλήσω. Με διατάζει να πουλήσω. Θα πουλήσω γυναίκες. Πουλάω γυναίκες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της νιγηριανής Αστυνομίας, στα χέρια των απαγωγέων παραμένουν ακόμα 223 κορίτσια, στην πλειοψηφία τους 16 με 17 ετών.

Μόλις 53 συμμαθήτριές τους έχουν απελευθερωθεί.

Η ανάληψη της ευθύνης από τη Μπόκο Χαράμ ήλθε μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκουντλάκ Τζόναθαν διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» προκειμένου να σώσουν τα κορίτσια.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας δεν γνωρίζουν ακόμη πού βρίσκονται οι 223 αγνοούμενες μαθήτριες.

Τα κορίτσια απήχθησαν στις 14 Απριλίου, δηλαδή πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν ομάδα ενόπλων εισέβαλε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σχολείο και τα υποχρέωσε να επιβιβαστούν σε φορτηγά.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ