Κλείσιμο

Κίνημα για την «Κατάληψη του χρηματιστηρίου του Λονδίνου»

Διαδηλωτές ετοιμάζονται να κατασκηνώσουν έξω από το χρηματιστήριο του Λονδίνου, δίνοντας συνέχεια στο κίνημα «Κατάληψη του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης» που ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη.

Περίπου 4.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να παραστούν σε μια ειρηνική διαδήλωση που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της 15ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Kai Wargalla, μία από τους διοργανωτές της «Κατάληψης του χρηματιστηρίου του Λονδίνου».

Η ομάδα σχεδιάζει να συγκεντρωθεί στην πλατεία Paternoster, κοντά στα γραφεία των Bank of America και Goldman Sachs Group Inc.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το κίνημα «Κατάληψη του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης» ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα στο χρηματοοικονομικό τετράγωνο του Μανχάταν, όπου οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την οικονομική ανισότητα και διεκδικούν υψηλότερους φόρους για τους πλούσιους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup,Vikram Pandit Executive, 54 χρόνων, είπε ότι θα συνομιλούσε ευχαρίστως με τους διαδηλωτές, λέγοντας ότι τα συναισθήματά τους είναι «απολύτως κατανοητά».

«Διαμαρτυρόμαστε για τις κοινωνικές και οικονομικές αδικίες», δήλωσε η Wargalla, μία φοιτήτρια, η οποία αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το άτομό της. «Εάν δείτε τον χρηματοπιστωτικό τομέα και το πολιτικό και ρυθμιστικό σύστημα δεν δουλεύουν για μας, τον κοινό άνθρωπο» πρόσθεσε.

Ο Tom Gilbert, εκπρόσωπος του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, δήλωσε ότι το χρηματιστήριο είναι ενήμερο για τη διαμαρτυρία ενώ δεν προχώρησε σε περαιτέρω σχόλια.




Πηγή: skai.gr