Η αποκάλυψη Φρουζή στην προανακριτική: Η άγνωστη συνάντηση με Τουλουπάκη

Σαν «βόμβα» έπεσε στην προανακριτική, η αποκάλυψη του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή πως συναντήθηκε άτυπα με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 και πως τον πίεσε για να καταθέσει σε βάρος των δέκα πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Φρουζής, χθες Τρίτη έκανε μια πρώτη εισαγωγική τοποθέτηση στην προανακριτική για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και αύριο Πέμπτη, θα προσέλθει ξανά για να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής.

Μου πρότεινε επίμονα να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas, φέρεται να αποκάλυψε ότι είχε άτυπη συνάντηση με την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 με δική της πρωτοβουλία. Παρόντες στη συνάντηση, που έγινε στην οδό Λουκάρεως στα γραφεία της Εισαγγελίας, ήταν δυο επίκουροι εισαγγελείς, ενώ τον κ. Φρουζή συνόδευαν οι δικηγόροι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής κατέθεσε στην επιτροπή, ότι στην άτυπη συνάντηση του ζητήθηκε επίμονα, να δώσει στοιχεία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα και να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων προστασίας, με μοχλό πίεσης ισχυρισμούς περί συντριπτικών στοιχείων εναντίον του.

«Η εισαγγελέας, μου πρότεινε πολλές φορές επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας, αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα», φέρεται να δήλωσε ο κ. Φρουζής.

Όταν εκείνος είπε στην κ. Τουλουπάκη πως θέλει να καταθέσει την αλήθεια για όσα γνώριζε εκείνη φέρεται να του είπε «μα δεν εννοώ αυτό».

Ο ίδιος σχολιάζοντας και ερμηνεύοντας τη συγκεκριμένη αναφορά της, στην Προανακριτική Επιτροπή, φέρεται να είπε:

«Έπρεπε να καταθέσω κάτι άλλο. Ήθελαν να κατονομάσω τα 10 πολιτικά πρόσωπα. Δεν ενδιαφερόντουσαν για γιατρούς και οτιδήποτε άλλο».

Ο κ. Φρουζής ισχυρίστηκε ότι ζήτησε από την Εισαγγελέα να φέρει στην επιφάνεια τα «συντριπτικά» στοιχεία που κατείχε αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Ο ίδιος εκτίμησε ενώπιον των μελών της προανακριτικής, ότι η επίκληση συντριπτικών στοιχείων ήταν «μοχλός πίεσης» εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης και  Δημήτρης Μαρκόπουλος, του ζήτησαν να διευκρινίσει αν η Εισαγγελέας Διαφθοράς χρησιμοποίησε την έκφραση πολιτικά πρόσωπα.

Κώστας Καραγκούνης: «Σας είπε πολιτικά πρόσωπα;»

Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Σας είπε ποια πολιτικά πρόσωπα;»

Φρουζής: «Ναι, για τα 10 πολιτικά πρόσωπα».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Φρουζής, απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων από τον ίδιο, σημειώνοντας ότι είπε στους εισαγγελείς:

«Εγώ τους είπα ότι δεν έχω δώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ σε κανέναν πολιτικό και σε κανέναν υπάλληλο του Υπουργείου (σ.σ Υγείας)».

Υφίσταμαι μπούλινγκ εδώ και τρία χρόνια

«Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τρία χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα την δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying. Δεν ήμουν φαρμακάς», φέρεται να είπε ο κ. Φρουζής στην προανακριτική και πρόσθεσε:

«Δέχτηκα bulling, γιατί υπήρχε στόχος να με διαλύσουν, Μεθοδικά και στρατευμένα λειτούργησαν κάποια ΜΜΕ. Θέλανε να μη μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον κύριο Novartis που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του».

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι τον Φεβρουάριο του 2017 μετά από δημοσιεύματα διενεργήθηκε έλεγχος στο σπίτι του χωρίς καν να γνωρίζει ποιος τον ήλεγχε.

«Τότε άρχισα να καταλαβαίνω τι γίνεται.  Πήραν ακόμα και το laptop του γιού μου. Έγινε έλεγχος χωρίς να υπάρχει έκθεση. Δεν ξέρω καν ποιοι με έλεγξαν.  Φεύγοντας μου είπαν "δεν βρήκαμε τίποτα" ενώ δεν υπήρξε και έκθεση κατάσχεσης», φέρεται να ανέφερε, προσθέτοντας ότι μετά τον συγκεκριμένο έλεγχο ακολούθησε το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών και υπήρξαν δημοσιεύματα συγκεκριμένων εφημερίδων, που όπως είπε λειτούργησαν ως προπομπός όσων ακολούθησαν.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο κ. Φρουζής επανέλαβε ότι έως σήμερα δεν έχει κληθεί για εξηγήσεις από κανένα ανακριτικό η δικαστικό όργανο.

Πηγή: skai.gr