Κλείσιμο

Ένας Στέφανος δεν φέρνει την άνοιξη…

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να είναι νέο και λαμπερό πρόσωπο, αλλά το κόμμα που ηγείται, δεν είναι ούτε νέο, ούτε λαμπερό.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της PULSE που παρουσίασε την Πέμπτη η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν φαίνεται να γοητεύει τόσο πολύ την ελληνική κοινωνία, όσο γοήτευσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.


Ενώ συνήθως οι νεοεμφανιζόμενοι πολιτικοί αρχηγοί σαρώνουν στις πρώτες δημοσκοπήσεις (συνέβη με Ανδρουλάκη, Θεοδωράκη, Αβραμόπουλο κ.α.) ο Στέφανος Κασσελάκης στις πρώτες δημοσκοπήσεις βλέπει με το κιάλι τον Μητσοτάκη στα ποσοστά δημοφιλίας, αλλά και την πλάτη του Κουτσούμπα.


Αλλά και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που θα έπρεπε να έχουν ενισχυθεί σημαντικά μετά την εκλογή του νέου αρχηγού, αλλά και τις δύο φυσικές καταστροφές που προηγήθηκαν σε Έβρο και Θεσσαλία, ίσα ίσα που «τσίμπησαν» μια ποσοστιαία μονάδα, όσο περίπου τσίμπησε και το ΠΑΣΟΚ.  


Συνεπώς, προς το παρόν τουλάχιστον, ο Στέφανος δεν φαίνεται να φέρνει την άνοιξη στον ΣΥΡΙΖΑ…


Γιατί; Διότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να είναι νέο και λαμπερό πρόσωπο, αλλά το κόμμα που ηγείται, δεν είναι ούτε νέο, ούτε λαμπερό.


Ούτε τα πρόσωπα που περιβάλλουν τον νέο αρχηγό είναι νέα και λαμπερά.

Κι ένα κάρο που δεν τραβάει, δεν θα τραβήξει επειδή άλλαξε οδηγό. Για να τραβήξει, πρέπει ο οδηγός να αλλάξει και το κάρο!


Αλλά κι η λάμψη του αρχηγού έχει αρχίσει να ξεθωριάζει. Πολλά από αυτά που είπε όταν προσπαθούσε να εκλεγεί αρχηγός, τώρα αρχίζει να τα μαζεύει.


Έλεγε ότι έχει τακτοποιήσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και τώρα ετοιμάζεται να ντυθεί στα χακί. Κι όταν ντυθεί στα χακί, θα αναθεωρήσει και τις απόψεις του περί επαγγελματικού στρατού.
Έλεγε ότι οι δημοσιογράφοι είναι υποχείρια της κυβέρνησης. Και τώρα τρέχει στα κανάλια – τα πουλημένα κατά τον ίδιο κανάλια- και ζητά να του κάνουν συνεντεύξεις.


Κι έτσι όπως το πάει σε λίγο θα απολογείται κι ο ίδιος στα στελέχη του, όπως κι ο προκάτοχός του στα τελευταία του, γιατί το κόμμα του δεν τραβάει, ενώ κάνει τόσα λάθη η κυβέρνηση…  
Διότι για να κάνεις πολιτική καριέρα στην Ελλάδα, δεν αρκεί ένα αστραφτερό χαμόγελο. Πολιτικούς με αστραφτερά χαμόγελα έχουμε γνωρίσει πολλούς. Αλλά ξεθώριασαν γρήγορα…