Κλείσιμο

Κάθε μυϊκή ομάδα που γυμνάζεις όταν κάνεις μία προπόνηση pilates

Κάθε άσκηση ενεργοποιεί διαφορετική ομάδα μυών, με αποτέλεσμα μια προπόνηση pilates να γυμνάζει τελικά ολόκληρο το σώμα

Δεν είναι τυχαίο ότι το pilates έχουν εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή προπόνηση. Είναι στατικές και δεν χρειάζεται να ιδρώσεις υπερβολικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν γυμνάζεσαι ικανοποιητικά. Στην πραγματικότητα, το pilates ενεργοποιούν όλο το σώμα, γυμνάζοντας πολλές ομάδες μυών.

Σύμφωνα με την Laura Wilson, κάθε άσκηση είναι πιο έντονη από την προηγούμενη, στοχεύοντας κάθε φορά σε μια περιοχή εκγύμνασης.

Ανακάλυψε τους μύες που θα γυμνάσεις κάνοντας pilates:

Χέρια
Ασκήσεις όπως τα push ups, το pilates ring και τα ελαφριά βάρη χεριών στοχεύουν στην εκγύμναση των μυών των χεριών. Δικέφαλοι και τρικέφαλοι εξασκούνται σχεδόν σε όλες τις ασκήσεις που χρησιμοποιούνται τα χέρια. Στην κορωνίδα αυτών των ασκήσεων η κλασσική σανίδα, που γυμνάζει χέρια και ώμους.

Πόδια
Κάθε φορά που κάνεις βαθιά καθίσματα ή άρσεις ποδιών, δουλεύεις τους μύες των ποδιών, όπως τους τετρακέφαλους και τους μηριαίους. Αυτό είναι που κάνει το pilates μια τόσο ιδανική μέθοδο προπόνησης για ολόκληρο το σώμα και ιδανική για προπόνηση ενδυνάμωσης.

Κοιλιακοί
Το pilates συνδέονται έντονα με την εκγύμναση των κοιλιακών. Ένα τυπικό μάθημα ενεργοποιεί και τα τέσσερα στρώματα του πυρήνα, συμπεριλαμβανομένων των κοιλιακών. Πολλές από τις ασκήσεις μιας κλασσικής προπόνησης θα γυμνάσουν τους κοιλιακούς σου, ακόμη και εάν φαινομενικά επικεντρώνονται σε άλλες ομάδες μυών.

Γλουτοί
Οι γλουτιαίοι αποτελούν μια δημοφιλή ομάδα μυών, τους οποίους οι περισσότεροι επιθυμούν να γυμνάσουν και, σε αντίθεση με άλλες μυϊκές ομάδες, δεν εξασκούνται από κάθε είδους γυμναστική. Το pilates όμως περιλαμβάνουν ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να σφίξετε τους μύες και αυτής της περιοχής.

Μηροί
Οι μηριαίοι αποτελούν μια δύσκολη ομάδα μυών, καθώς λόγω θέσης ενεργοποιούνται από πολύ συγκεκριμένες ασκήσεις. Μια από τις αγαπημένες ασκήσεις στo pilates, το κοχύλι, είναι αποτελεσματική τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς μηριαίους ανάλογα με το πώς τοποθετείτε τα πόδια σας. Οι δύο παραλλαγές αυτής της άσκησης γυμνάζει χτυπούν τους προσαγωγούς και τους απαγωγείς για μια αποτελεσματική προπόνηση στο κάτω μέρος του σώματος.

Ωμοπλάτες
Λέγεται ότι το pilates λειτουργεί από μέσα προς τα έξω. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή προπόνηση ενδυνάμωσης, πολλές κινήσεις στo pilates στοχεύουν τους μικρότερους βαθύτερους μύες του σώματος, όπως τους μικροσκοπικούς μύες γύρω από τις ωμοπλάτες σας.

Ραχιαίοι και Δελτοειδείς
Το pilates περιλαμβάνουν πολλές σανίδες, γεγονός που θα γυμνάσει άλλες δύο δύσκολες ομάδες μυών, τους ραχιαίους μύες της πλάτης και τους δελτοειδείς μύες στην ωμική ζώνη.

Οπίσθια αλυσίδα
Η οπίσθια αλυσίδα είναι το πίσω μέρος του σώματος. Δουλεύετε αυτούς τους μύες όταν κάνετε γέφυρες και ασκήσεις που αξιοποιούν και τα τέσσερα άκρα. Αυτό βοηθά στην ενίσχυση των γλουτών, της πλάτης και του πυρήνα και βελτιώνει τη στάση του σώματος.

Κάτω άκρα
Κάνοντας pilates ξυπόλητοι, εμπλέκετε και τους 29 μύες των ποδιών και των αστραγάλων. Η ενδυνάμωση των ποδιών μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία, τη σταθερότητα, τον συντονισμό και τη στάση του σώματος.

Πυελικό έδαφος
Κινήσεις χαμηλής πρόσκρουσης ασκούν πιέσεις στο πυελικό έδαφος, ενισχύοντας τους μύες της περιοχής. Το πυελικό έδαφος συνδέεται με το διάφραγμα και τον πυρήνα που λειτουργούν παράλληλα καθώς αναπνέετε βαθιά κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Πηγή: Savoir Ville