Matthew Perry: Τα σκαμπανεβάσματα του ανθρώπου πίσω από τον... Τσάντλερ - Η μοναξιά μας που έγινε τηλεοπτικός ήρωας

Ο αγαπημένος σταρ της αμερικανικής τηλεοπτικής κωμικής σειράς «Φιλαράκια» πέθανε το Σάββατο αφού, όπως όλα δείχνουν, πνίγηκε στο υδρομασάζ του σπιτιού του

Ο ηθοποιός Μάθιου Πέρι, αγαπημένος σταρ της αμερικανικής τηλεοπτικής κωμικής σειράς «Friends» της δεκαετίας του 1990, στην οποία υποδύθηκε τον Τσάντλερ Μπινγκ, πέθανε το Σάββατο αφού, όπως όλα δείχνουν, πνίγηκε στο υδρομασάζ του σπιτιού του. Ήταν 54 ετών. 

Οι Los Angeles Times και η ιστοσελίδα TMZ, επικαλούμενες αστυνομικές πηγές, ανέφεραν ότι ο Αμερικανοκαναδός καλλιτέχνης βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του στο Λος Αντζελες. Το NBC, που μετέδιδε το «Friends» επί 10 χρόνια, επιβεβαίωσε τον θάνατό του με μια δήλωση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, που υπήρξε συμμαθητής του Πέρι στην Οτάβα, έκανε λόγο για ένα «σοκαριστικό και θλιβερό» γεγονός.

Ο Πέρι έγινε παγκοσμίως γνωστός σε ηλικία 24 ετών, χάρη στον ρόλο του ως ο αστείος, ειρωνικός, ερωτοχτυπημένος και μερικές φορές οξύθυμος Τσάντλερ Μπινγκ στα «Φιλαράκια». Την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε από το 1994 έως το 2004 και έφερε, επίσης, φήμη στους συμπρωταγωνιστές του: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer και Matt LeBlanc. Ο ηθοποιός είχε ασχοληθεί με την υποκριτική για σχεδόν μια δεκαετία, προτού πάρει μέρος στη σειρά, η οποία διήρκεσε 234 επεισόδια, αλλά ήταν τα «Φιλαράκια» που τον εκτόξευσαν στην παγκόσμια σκηνή. 

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, έφτασε σε ένα επίπεδο φήμης που παρέμεινε πολύ καιρό μετά το τέλος της τηλεοπτικής σειράς. Μετά το τέλος των «Friends», ο Μάθιου Πέρι πρωταγωνίστησε σε κάποια μικρότερα πρότζεκτ, καθώς και σε μεμονωμένα επεισόδια των τηλεοπτικών σειρών «The Good Wife» και «Cougar Town».

Η σειρά «Τα Φιλαράκια»

Οι γονείς του Πέρι ήταν ο ηθοποιός John Bennett Perry και η Suzanne Marie Langford, η οποία ήταν γραμματέας Τύπου του αείμνηστου πρώην πρωθυπουργού του Καναδά, Πιερ Τριντό (πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού του Καναδά). Αφού οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μόλις λίγων μηνών, έζησε μεταξύ Μόντρεαλ, Καναδά και Λος Άντζελες, όπου τελικά εγκαταστάθηκε. Ο Πέρι άρχισε να παίζει θέατρο σε ηλικία 10 ετών. Όταν άρχισε να γυρίζει τα «Φιλαράκια», είχε αρχίσει να παλεύει με τον εθισμό στο αλκοόλ, και όταν τελείωσε η σειρά, είπε: «Ήμουν πραγματικά μπλεγμένος σε πολλούς μπελάδες».

Λόγω του εθισμού του, ο ηθοποιός πέρασε από εμφανείς σωματικές αλλαγές, οι οποίες έγιναν αντιληπτές από τους θεατές της σειράς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Πέρι δήλωσε ότι οι συμπρωταγωνιστές του προσπαθούσαν πάντα να τον βοηθήσουν. Η ζωή του ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, όπως μοιράστηκε στα απομνημονεύματά του «Friends, Lovers and the Big Terrible Things». «Υπήρχαν χρόνια που ήμουν νηφάλιος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η 9η σεζόν ήταν η χρονιά που ήμουν νηφάλιος σε όλη τη διάρκεια», θυμήθηκε. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Πέρι προτάθηκε για Emmy για τον ρόλο του στη σειρά. 

Στις επόμενες σεζόν, έπεσε στα 128 κιλά και έπαιρνε 55 χάπια Vicodin, ένα παυσίπονο που προέρχεται από ένα συνθετικό οπιοειδές, κάθε μέρα. Η κατάχρησή του με ουσίες έγινε τόσο άσχημη που υπάρχουν τρεις ολόκληρες σειρές των «Friends» που δεν θυμάται, είπε στον Chris Evans στην εκπομπή «Breakfast Show» του BBC Radio 2.

Η σειρά «Τα Φιλαράκια»

Στα απομνημονεύματά του, ο ηθοποιός έγραψε ότι πέρασε από διάφορα προγράμματα απεξάρτησης, υποστηρίζοντας ότι «ξόδεψε 9 εκατομμύρια δολάρια για να προσπαθήσει να γίνει νηφάλιος». Κατά καιρούς, η μάχη του με τον εθισμό τον έκανε να αισθάνεται ότι έχει στιγματιστεί. Είπε ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν υποστηρίζει τους Ανώνυμους Αλκοολικούς: «Υποδηλώνει ότι υπάρχει στίγμα και ότι πρέπει να κρυβόμαστε», είπε σε συνέντευξή του στους «New York Times».

Στα απομνημονεύματά του, ο Πέρι είπε επίσης ότι παραλίγο να πεθάνει το 2018, όταν το παχύ έντερό του «έσκασε» από υπερβολική χρήση οπιοειδών. Έμεινε σε κώμα για δύο εβδομάδες, πέρασε πέντε μήνες στο νοσοκομείο και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει σάκο κολοστομίας για εννέα μήνες. 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο Πέρι έβγαινε με την ηθοποιό Τζούλια Ρόμπερτς. Γνωρίστηκαν όταν εκείνη είχε ένα cameo στο ειδικό επεισόδιο για την Ημέρα των Ευχαριστιών των «Friends» της δεύτερης σεζόν. Το επεισόδιο - στο οποίο η Roberts υποδυόταν την παλιά συμμαθήτρια του Τσάντλερ και το νέο ρομαντικό ενδιαφέρον του - ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή στην ιστορία της σειράς, προσελκύοντας 53 εκατ. τηλεθεατές. Υπήρχε χημεία μεταξύ των δύο και εκτός οθόνης και έβγαιναν ραντεβού μεταξύ 1995 και 1996.

Ο Πέρι

Ο Πέρι έβγαινε επίσης με την πρωταγωνίστρια του «Baywatch», Yasmine Bleeth, και είχε σύντομες ερωτικές σχέσεις με τη Neve Campbell (από το έπος Scream), τη Lauren Graham (Gilmore Girls) και τη Lizzy Caplan (Masters of Sex). Σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly το 1997, δήλωσε: «Αν έχεις δείπνο με κάποια και την επόμενη μέρα η χώρα νομίζει ότι έχετε σχέση, γίνεται λίγο περίεργο. Ήμουν μπερδεμένος με τα ραντεβού πριν τα ‘’Φιλαράκια’’. Όλα αυτά τα πράγματα το κάνουν ακόμα πιο μπερδεμένο». Και πρόσθεσε: «Εξακολουθώ να έχω την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσε να ζητήσει κανείς».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

Το 2019, ο ηθοποιός ξεκίνησε σχέση με την 27χρονη λογοτεχνική ατζέντισσα Molly Hurwitz, με την οποία αρραβωνιάστηκε το 2020. Ακύρωσαν τον αρραβώνα τους το 2021.

Πηγή: skai.gr