Kim Kardashian: Έδωσε 197.453 δολάρια για μενταγιόν της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Το κρεμαστό κόσμημα της δεκαετίας του 1920 φορέθηκε αρκετές φορές από την εκλιπούσα πριγκίπισσα

Η Κιμ Καρντάσιαν ξόδεψε πάνω από 197.453 δολάρια για ένα κόσμημα που φορούσε κάποτε η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ο σταυρός «Attallah» πωλήθηκε σε εκπρόσωπο της διάσημης τηλεπερσόνας, αφού βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο.

Το κρεμαστό κόσμημα της δεκαετίας του 1920 φορέθηκε αρκετές φορές από την εκλιπούσα πριγκίπισσα, με πιο γνωστή την εμφάνισή της σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο, τον Οκτώβριο του 1987.

Ο σταυρός της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Η πριγκίπισσα συνδύασε το μενταγιόν με ένα φόρεμα Catherine Walker, καθώς παρευρέθηκε στο γκαλά για την υποστήριξη του Birthright, ενός φιλανθρωπικού οργανισμού για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

Η Κιμ Καρντάσιαν αγόρασε το μενταγιόν έναντι 197.453 δολαρίων -υπερδιπλάσια της εκτίμησής του πριν από τη δημοπρασία - μετά από έναν «πόλεμο» προσφορών στον οποίο συμμετείχαν τέσσερις υποψήφιοι αγοραστές κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας. 

Ο σταυρός της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ο σταυρός έχει συνολικό βάρος διαμαντιών περίπου 5,25 καράτια. Αγοράστηκε για πρώτη φορά από τον επιχειρηματία Naim Attallah τη δεκαετία του 1980 και λόγω της φιλίας του με την Νταϊάνα, της το είχε δανείσει αρκετές φορές. Δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή πολυτελών κοσμημάτων Garrard το 1920.

Ο Garrard

Πριν από την πώληση, ο επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του οίκου στο Λονδίνο Κρίστιαν Σπόφορθ δήλωσε: «Κοσμήματα που ανήκαν ή φορέθηκαν από την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, πολύ σπάνια βγαίνουν στην αγορά, ειδικά ένα κομμάτι όπως ο σταυρός ''Attallah'', ο οποίος είναι τόσο πολύχρωμος, τολμηρός και χαρακτηριστικός».

«Σε κάποιο βαθμό, αυτό το ασυνήθιστο μενταγιόν συμβολίζει την αυξανόμενη αυτοπεποίθηση της πριγκίπισσας στις επιλογές κοσμημάτων και αξεσουάρ, τη συγκεκριμένη στιγμή της ζωής της», πρόσθεσε.

Το μενταγιόν σε σχήμα σταυρού είναι ένα τολμηρό και πολύχρωμο σετ σε στυλ fleurée (σχήμα λουλουδιού), με αμέθυστους σε τετράγωνη κοπή, ενώ τονίζεται από κυκλικά διαμάντια. 

Πηγή: skai.gr